Jarle Andhøy får 45 000 kroner i bot for ulovlig Antarkis-tur

Tapte i lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eventyreren Jarle Andhøy ble i Hålogaland lagmannsrett i dag dømt til å betale 45 000 kroner i bot for å ha reist til Antarktis for å lete etter omkomne kamerater uten godkjennelse.

- Jeg er veldig fornøyd med dommen. Den gir meg rett i det jeg har sagt hele tiden, nemlig det at jeg har rett til å seile på åpent hav i farvannet rundt Antarktis, skriver Jarle Andhøy i en mail til Dagbladet.

Han vil imidlertid anke dommen til Høyesterett, fordi han mener dommen er selvmotsigende.

- Dommen er selvmotsigende Eventyreren krysset 60 grader sør da han dro inn i Sørishavet og lette etter sine savnede kamerater fra Berserk, som forsvant i Sørishavet. Aktiviteter i Antarktis-områdene reguleres av Norsk Polarinstitutt, og Andhøy trengte derfor tillatelse for å reise inn i disse områdene.

Dersom han bare hadde reist på åpent hav, på gjennomreise, er ikke en slik tillatelse nødvendig, mener retten. Men Andhøy lå oppankret ved land flere ganger på turen.

Retten sier derfor at Andhøy ikke hadde tilstrekkelig tillatelse, forsikring eller garanti, da han reiste til Antarktis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer