Jarle Andhøy og Samuel Massie i god behold

Skal ha nådd polpunktet og er på vei tilbake til Scott-basen på Antarktis.

I GOD BEHOLD: Jarle Andhøy og Samuel Massie skal ha gått i land ved McMurdobasen på Antarktis et par dager før båten Berserk utløste en nødpeiler. De har nå meldt seg for Hovedredningsentralen i Nord-Norge, og er i god behold. De regner med å ankomme Scott-basen om 2-3 dager. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
I GOD BEHOLD: Jarle Andhøy og Samuel Massie skal ha gått i land ved McMurdobasen på Antarktis et par dager før båten Berserk utløste en nødpeiler. De har nå meldt seg for Hovedredningsentralen i Nord-Norge, og er i god behold. De regner med å ankomme Scott-basen om 2-3 dager. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jarle Andhøy ringte selv inn til Hovedredningssentralen i Nord-Norge halv to norsk tid.

- Han befinner seg på isen i Antarktis, og hadde nådd sørpunktet da vi snakket sammen. Han og en person til var da 160 kilometer fra Scottbasen, og regner med å være tilbake om 2-3 dager avhengig av været, forteller Finn Sortland, vaktredningsleder ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.  

Andhøy skal ha fortalt at det har vært mye dårlig vær, men at de er i god behold.  

Andhøy er trolig sammen med Samuel Massie (18). De to skal ha gått i land minst et døgn før nødpeileren på Berserk ble utløst, og sist snakket med båten for et par dager siden.

Sortland forteller at Andhøy ikke var klar over at Berserk er savnet, og utløste en nødpeiler natt til tirsdag.  

Ifølge reddningsmyndighetene i New Zealand skal Andhøy ha gitt informasjon som kan hjelpe å lokalisere resten av mannskapet på Berserk.

Fortsetter søk Foreløpig er foreløpig ingen tegn etter båten.

- Det er ingen statusendringer. Det er ingen tegn etter båten. De to skipene som leter etter den vil fortsette sine søk frem til det er en god grunn til å stanse, forteller Nick Churchhouse, talsmann for redningsledelsen i New Zealand til Dagbladet.

Han forteller at søket trolig vil avsluttes når mørket faller på, som er mellom 24.00 og 04.00 lokal tid.

Området der «Berserk» sendte ut nødsignaler ligger 11 timer foran norsk tid.

Skipet «Steve Irwin», som tilhører Antihvalfangstorganisasjonen «Sea Shepard», leter i området hvor nødsignalene ble sendt ut. Det samme gjør det russiske skipet «Professor Komorov».  

Mal Holland ved «Steve Irwin» opplyser til Dagbladet at de for tredje gang har sendt ut helikopter på letning etter Berserk. 

 - Vi har begynt søk på området hvor man sist hørte fra Berserk. Vi er sikre på at vi har gjort et fullstendig søk ved dette området, fordi vi har hatt godt vær og god sikt. Her har det ikke vært noen tegn til båten, men vi har ikke gitt opp søket ennå. Det har vært sterk vind de siste dagene, og om de ikke har hatt kontroll på skipet, kan det ha blåst nordover, forklarer han.  

- Vi har utvidet vårt søk fra det opprinnelige området, og søker nå lengre nord. « Professor Komorov »søker enda lengre ut, forklarer han.  

Helikopteret om bord på «Steve Irwin» har returnert tre ganger til skipet for å fylle bensin.

Holland forteller at helikopteret kan reise ut et par turer til i løpet av dagen, men må avslutte søket seinere i dag for at piloten må hvile. 

De får assistanse og muligheter til å fylle flybensin ved den amerikanske basen ved McMurdo.

- Men vi vil søke så lenge vi kan, og vi gir ikke opp før vi har slitt ut alle våre ressurser, sier han til Dagbladet.

Dagbladet kommer tilbake med mer.