PÅ NY EKSPEDISJON: Jarle Andhøy har satt kursen mot Rosshavet på ny. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
PÅ NY EKSPEDISJON: Jarle Andhøy har satt kursen mot Rosshavet på ny. Foto: Torbjørn Berg/DagbladetVis mer

- Jarle Andhøy reiste mot Antarktis 10. januar

New Zealand har avbrutt søket etter Andhøy for i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jarle Andhøy har skaffet seg en ny båt - det skal være båten Nilaya, som nå skal være omdøpt til Berserk. Nå melder NRK at Andhøy reiste fra ei havn i New Zealand 10. januar, med kurs for Rosshavet i Antarktis.

Ifølge NRK skal Andhøy også denne gang prøve å ta seg inn til Sydpolen, med utstyret som de forlot på den antarktiske fastlandet for et år siden. Hensikten er å fullføre planene fra i fjor.

Blant utstyret som står der er firehjulinger, og Andhøy sa etter fjorårets mislykkede ekspedisjon at han og den unge bergenseren Samuel Massie skulle ta seg til Sydpolen på firhjulinger, mens Berserk ventet til sjøs.

- Vi har visst i noen uker at Jarle Andhøy har oppholdt seg i New Zealand, sa Jan Gunnar Winther, direktør ved Norsk Polarinstitutt i Tromsø, til Dagbladet tidligere i dag.

Søk avbrutt New zealandske myndigheter har i dag søkt etter Jarle Andhøy, etter rapporter om at den norske eventyreren på ny har satt kursen mot Sydpolen.

Norsk polarinstitutt bekrefter at Andhøy har vært flere uker i New Zealand, men kunne ikke si sikkert at han hadde forlatt øystaten og satt kursen mot Sydpolen.

New Zealand har søkt med helikopter og et marinefartøy.

- Nå er klokka 2230 onsdag kveld her, og søket er avbrutt, sier kommunikasjonssjef Rowan McArthur i tollvesenet i New Zealand til Dagbladet.

Har kjøpt ny båt - Det er fortsatt et kystvaktfartøy ute, men vi søker ikke aktivt nå, og regner ikke med å finne noe i kveld eller i natt. Dere kan få en ny oppdatering i morgen tidlig.

Nilaya, båten Andhøy skal ha kjøpt, har ligget ute for salg for omkring to millioner kroner.

Dagbladet har i hele dag forsøkt å nå den tidligere eieren av båten, men han har lagt på når Dagbladet har ringt.

Mannen driver i byggebransjen i Auckland, og har heller ikke besvart anrop fra new zealandske medier.

Velutstyrt - Båten er velutstyrt og lett å manøvrere, den er komfortabel og er en flott luksusseilbåt. «Superyachten» veier 22 tonn, og passer både til cruising i åpent vann og avslapning i havna, heter det i annonseteksten.

Ifølge annonseteksten har båten et stort spiseområde og plass til flere passasjerer.

Hvor mange som reiste sammen med Jarle Andhøy til New Zealand er ikke kjent, men Samuel Massie skal være med også på den nye ekspedisjonen.

Andhøys advokat Nils Jørgen Vordahl har ikke besvart Dagbladets anrop i dag, men venner av Andhøy varsler en pressemelding.New 

- Vi har fått ubekreftede meldinger om at Jarle Andhøy og Samuel Massie kan være om bord i en ny båt, også denne kalt Berserk, muligens fortøyd et sted i Auckland eller Northland, heter det i en melding fra myndighetene i New Zealand.