Jarle Andhøy vurderer ny ekspedisjon for å få svar på «Berserk»-gåten

- Har flere spørsmål på blokka enn det jeg hadde før vi reiste ut.

DET SISTE MØTET: Her tar «Berserk»-mannskapet farvel med Jarle Andhøy og Samuel Massie, da de to sistnevnte satte kursen mot Sydpolen. Andhøy gir ikke opp jakta på svar hvorfor «Berserk» forsvant. Foto: TV Norge
DET SISTE MØTET: Her tar «Berserk»-mannskapet farvel med Jarle Andhøy og Samuel Massie, da de to sistnevnte satte kursen mot Sydpolen. Andhøy gir ikke opp jakta på svar hvorfor «Berserk» forsvant. Foto: TV Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jarle Andhøy er på vei mot Sør-Amerika. Etter at bommen på «Nilaya» måtte repareres, sier Andhøy nå at turen går bra. Men det er fortsatt et mysterium hvorfor «Berserk» forliste i isødet i Antarktis i fjor.

Nå sier eventyreren til Dagbladet at det er aktuelt med en ny ekspedisjon til isødet for å grave videre. Andhøy forteller at han vurderer flere alternativer som potensielt kan spore opp vraket av seilbåten.

- Det kan ikke utelukkes at det blir en tur tilbake. Vi er også i dialog med ulike aktører som kan bruke sonar i et forsøk på å lokalisere metallskroget på sjøbunnen, for å få bekreftet at båten fysisk ligger der, sier Andhøy, som presiserer at ingen avgjørelser om er tatt.

Ingenting avgjort Han håper først og fremst på å få svarene og puslespillbrikkene i «Berserk»-forliset fra newzealandske myndigheter, som han tidligere har anklaget for «dobbelkommunikasjon».

- Jeg håper at all informasjon kan komme til overflaten. Slik det har vært nå har jeg fått flere spørsmål på blokka enn det jeg hadde før vi reiste ut, sier Andhøy på satelittelefon.Han sikter blant annet til rotet omkring utstyret fra «Berserk». Dagbladet fikk 16. mars bekreftet at det likevel sto igjen utstyr etter «Berserk» på Scott-basen i Antarktis, stikk i strid med tidligere info.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.