STØTTER ANDHØY: Runde «Supern» Olsgaard, tidligere besetningsmedlem på Berserk, deltok på en pressekonferanse på Rubber pub i Oslo i kveld. Foto: Krister Sørbø/SCANPIX
STØTTER ANDHØY: Runde «Supern» Olsgaard, tidligere besetningsmedlem på Berserk, deltok på en pressekonferanse på Rubber pub i Oslo i kveld. Foto: Krister Sørbø/SCANPIXVis mer

- Jarle drar for å få fred med seg selv

Berserk-«Supern» tror Andhøy vil søke i ishavet i over en måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jarle drar for å få fred med seg selv, sier Rune «Supern» Olsgaard, til Dagbladet.

I går morges ble det kjent at Jarle Andhøy skal ha lagt ut på en ny ekspedisjon mot Sørpolen mandag denne uka. Olsgaard har vært en del av besetningen på «Berserk». Sammen med Christian Foss, også han tidligere besetningsmedlem, og Andhøys advokat Nils Jørgen Vordahl holdt han i dag en pressekonferanse på utstedet Rubber i Oslo, et slags stamsted for Berserk-gjengen.

- Jarle vil ikke få fred med seg selv før han drar ned dit for å få flest mulig svar. Det samme gjelder Samuel. Han har også gjort nøye avveielser og jeg vet at de rundt ham støtter ham fullt ut, sier Olsgaard til Dagbladet.

- Kan snu Samuel Massie (19), som var sammen med Andhøy på fastlandet da Berserk-ulykken skjedde, er nå sammen med Andhøy og det advokat Vordahl omtaler som en internasjonal besetning som prøveseiler utenfor New Zealand, før de vurderer en ny ekspedisjon og søk ved McMurdo-sundet.

- Hva er muligheten for å kunne finne noen svar?

- Så lenge båten er tilfredstillende og isforholdene gode, så er det mulig. Men man vet aldri med forholdene der. Er de for dårlig, så kommer de til å snu, sier Olsgaard.

I kveldens episode av «Berserk mot Sydpolen» på TVNorge ble det for øvrig dokumentert hvordan Olsgaard havnet i slåsskamp i den russiske byen Kamtsjatka, og endte på sykehus etter at han ble knivstukket.

Depoter Olsgaard sier hovedmålet er tre utstyrsdepoter som besetningsmedlemmene satt ut før ulykka i fjor. Deretter vil de søke i området peilesignalene fra båten ble sendt fra. Han tror de kan komme til å holde på i over én måned.

- Det er sensommer der nå. I slutten av februar begynner det å bli høst. Er de heldige, finner de svarene de leiter etter før det. Men søket må nok avsluttes i løpet av februar eller tidlig i mars. Det kommer an på isen, det varierer fra år til år.

BESETNINGSMEDLEMMER: Christian Foss, Rune «Supern» Olsgaard og Jarle Andhøy fotografert i desember i fjor. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
BESETNINGSMEDLEMMER: Christian Foss, Rune «Supern» Olsgaard og Jarle Andhøy fotografert i desember i fjor. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

- Er det tilrådelig å gjøre dette uten vanlige tillatelser?

- Når det ikke er mulig å få en tillatelse, og du mener du må søke de svarene, så føler jeg at Jarle har tatt et riktig valg. Ulykken har ikke blitt gransket ordentlig av noen og han føler han må gjøre det selv.

Christian Foss, som også var besetningsmedlem på Berserk, er enig med Olsgaard.

- Det er ikke lett å finne de svarene Jarle søker, men hvis han ikke prøver, så vet han ikke hva som er mulig å finne ut.