- Jarle har det vondt

Advokat og venn Nils Jørgen Vordahl snakket med «Berserk»-skipperen i natt.

TIL BASEN: Jarle Andøy og Samuel Massi selv tar seg fram til Scott-basen. Bildet er tatt på sydpolen. Foto: TVNZ

Foto: TVNZ
TIL BASEN: Jarle Andøy og Samuel Massi selv tar seg fram til Scott-basen. Bildet er tatt på sydpolen. Foto: TVNZ Foto: TVNZVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nils Jørgen Vordahl, advokat og god venn med Jarle Andhøy og to av mannskapene om bord på «Berserk», snakket med Andhøy i ett-tida i natt.

Vordahl forteller at det var en nedstemt skipper han snakket med.

Tenker på familiene - Jarle hadde det vondt, og det var tydelig at det tæret på for han. Tankene hans går selvsagt til familiene til de som er om bord på «Berserk». Han er sterkt preget, sier Vordahl.

Mannskapet om bord på «Berserk» skal være Robert Skaanes (34), Tom Gisle Bellika (36) og Leonard J. Banks (32) fra Sør-Afrika.

Paul Watson, kaptein på «Steve Irwin», kunngjorde i går at Sea Shepherd avsluttet søket i området der spor etter de tre er funnet.

Både han og Andhøy sier de ikke har gitt opp håpet om at søket etter den savnede seilbåten skal få en lykkelig utgang. Samtidig må de være realistiske, sier han.

Til Scott-basen - Jarle likte ikke å høre at de ikke har funnet noe på de stedene redningsmannskapene har fått anvist. Og dess lengre tid som går, dess mer svinner håpet om å finne dem. Det ser ikke lyst ut, sier Vordahl.

I dag ble det opplyst at Jarle Andøy og Samuel Massi selv tar seg fram til Scott-basen i løpet av kvelden lokal tid.

Leder for Scott-basen Troy Beaumont sa til Dagbladet tidligere i dag at førsteprioritet når de ankommer basen er å gi nordmennene mat og en varm dusj.

PREGET: Jarle Andhøys venn Nils Jørgen Vordahl sier til Dagbladet at skipperen er tydelig nedstemt. Tankene går til familiene til de som er savnet.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
PREGET: Jarle Andhøys venn Nils Jørgen Vordahl sier til Dagbladet at skipperen er tydelig nedstemt. Tankene går til familiene til de som er savnet. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer