HAR UNDERSØKT SELV: Utstyrsdepotene «Berserk» hadde lagt igjen i isødet var fjernet, sier Jarle Andhøys talsmann. Foto: Heiko Junge / Scanpix
HAR UNDERSØKT SELV: Utstyrsdepotene «Berserk» hadde lagt igjen i isødet var fjernet, sier Jarle Andhøys talsmann. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Jarle har undersøkt selv, utstyrsdepotene var fjernet

Og det mystiske oljefatet i isødet var ikke fra «Berserk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går opplyste Jarle Andhøys norske talsperson, Rune «Supern» Olsgaard, at Andhøy hevdet at utstyrsdepoter «Berserk» hadde lagt igjen i Antarktis var fjernet.

Nå har Jarle Andhøy selv vært i Backdoor Bay og Horseshoe Bay, der depotene var plassert - og sett med egne øyne at depotene er borte.

- Depotene var borte, sier «Supern» til Dagbladet.

Andhøy har også fått bekreftet at depotene er blitt fjernet, ifølge «Supern».

Angrer ikke Imidlertid er det ikke den amerikanske McMurdo-basen - slik «Supern» forsto det på den skrøpelige satelittelefonlinja fra Andhøy i går - men den new zealandske Scott-basen, som skal ha fjernet depotene.

- Jarle har vært i kontakt med en isbryter fra McMurdo-basen, som opplyser at Scott-basen har hatt folk ute som fjernet depotene. Depotene er nå i Christchurch på New Zealand, sier Rune «Supern» Olsgaard til Dagbladet tirsdag formiddag.

- Angrer Jarle på at han reiste ned?

- Nei, nei, nei. Men han er opprørt over at han ikke visste at depotene var borte. Å finne dem var jo mye av formålet med turen, svarer «Supern».

- Har mat nok Det er tollvesenet i New Zealand som kommenterer Andhøy-saken for New Zealand, men det lyktes ikke Dagbladet å nå deres talsperson det som er seint tirsdag kveld lokal tid.

I depotene var det lagret mye mat og diesel nok til at «Berserk» - eller «Nilaya», som Andhøy seiler med nå - kunne vinterlagre i isødet i opptil ett år. Nå som depotene er forsvunnet, mistet Andhøy også denne muligheten.

- Med mindre noe uforutsett skjer er det ingen fare for at de ikke har nok mat og drivstoff. Men de er veldig obs på været nå, og er klar til å reise ut med en gang om de må det, sier «Supern» Olsgaard.

Negativt søk Andhøy så i slutten av forrige uke det som kunne være et oljefat fra «Berserk», gjemt under isen. Nå har han hatt muligheten til å bryte gjennom isen for å se nærmere etter - med negativt resultat.

- Oljefatet var ikke fra «Berserk», sier «Supern» Olsgaard til Dagbladet.

- Hva er neste håp?

- Det Jarle ser etter nå er blant annet surfebrett og treverk som var brukt til å bryte is, og som var surret fast på dekk, sier «Supern».

TALSMANN: Her er Rune «Supern» Olsgaard i midten, sammen med Jarle Andhøy (t.v.) og Christian Foss, også han eks-«Berserk».
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TALSMANN: Her er Rune «Supern» Olsgaard i midten, sammen med Jarle Andhøy (t.v.) og Christian Foss, også han eks-«Berserk». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer