- Jarle har vendt båten mot sola

Andhøy har gitt opp søket etter Berserk og begynt på hjemreisen. Nå er han klar for å møte sine kritikere.

FØLGER PLANEN: Jarle Andhøy og mannskapet ombord på is-seileren «Nilaya» har gitt opp søket etter de savnede fra «Berserk». Hans advokat Nils Jørgen Vordal bekrefter at søket er avsluttet og båten er på vei nordover.
Foto: New Zealand coast guard
FØLGER PLANEN: Jarle Andhøy og mannskapet ombord på is-seileren «Nilaya» har gitt opp søket etter de savnede fra «Berserk». Hans advokat Nils Jørgen Vordal bekrefter at søket er avsluttet og båten er på vei nordover. Foto: New Zealand coast guard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokken ni fredag ringte Jarle Andhøy til sin advokat Nils Jørgen Vordal. Meldingen var kort og enkel:

- Oppdrag utført, vi seiler nå nordover og på vei bort fra Antarktis.

Det forteller Vordal til Dagbladet.

Han sier at Andhøy nå har utført de oppgavene han kom ned til isødet for. Planen er gjennomført og de har nå begynt på tilbaketuren.

- Nå skal de gjennom et isbelte på 200 nautiske mil, men hvor båten legger først til kai, vet jeg ikke. Det vil overraske meg veldig om det blir Aker Brygge som blir Jarles første stopp, sier Vordal.

Frivillig Jarle Andhøy og mannskapet på letebåten «Nilaya» har i følge Vordal frivillig gitt opp søket etter de savnede fra «Berserk».

- Det var ingen andre omstendigheter som har inntruffet som gjør at søket avslutter. Planen de hadde er nå gjennomført og de har besluttet å reise bort fra området og nordover. Men med seg har Jarle nye spørsmål han ønsker svar på, sier Vordal.

- Jarle hadde en plan for for ekspedisjonen, den planen er nå gjennomført. Jeg som hans advokat trenger ikke vite hvor han planlegger å legge båten til kai og gå i land, sier Vordal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer