Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jarle og Samuel er hjemme igjen

Ankom Norge i går kveld - nå venter møte med familien til Robert Skaanes og Tom Gisle Bellika.

I NORGE IGJEN: Her ankommer Jarle Andhøy og Samuel Massie flyplassen i Christchurch, etter at de ble transportert fra Antarktis. Nå er de to hjemme i Norge. Foto: Neil Macbeth / Dagbladet
I NORGE IGJEN: Her ankommer Jarle Andhøy og Samuel Massie flyplassen i Christchurch, etter at de ble transportert fra Antarktis. Nå er de to hjemme i Norge. Foto: Neil Macbeth / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til NTB bekreftet Andhøys venn og talsmann for «Berserk»-ekspedisjonen, advokat Nils Jørgen Vordahl, at Andhøy og Massie var kommet på norsk jord.

Til Dagbladet forteller han at de to ankom Norge 20:30 lørdag kveld.

- Han har hele tiden hatt plan om å komme hjem, men det var viktig for han å forsikre seg om at alt redningsarbeidet var gjort, og at han fikk ut all informasjon. Han opplever at det har vært en god dialog med new zealandske myndigheter, sier Vordahl til Dagbladet.

Det har vært rettet kritikk mot Andhøy og mot «Berserk»s ekspedisjon til Antarktis. Vordahl forteller at Andhøy ikke har hatt mulighet til å sette seg inn i alt som er skrevet og sagt:

- Det er begrensa hva han har orket å lese. Jeg tror ikke han helt forsto hvor mye omtale det har vært av saken før han kom til Norge, sier Vordahl.

Møter de pårørende Nå vil Andhøy ha ro og tid til å møte familien til de savnede Robert Skaanes og Tom Gisle Bellika.

- Andhøy ønsker å ha et møte med de pårørende for og gjennomgå de faktiske forhold og gå igjennom det som har skjedd. Han vil også gå igjennom redningsarbeidet og kritikken som har blitt rettet mot ham, forklarer Vordahl til Dagbladet.

Møtet med familiene til de vil trolig skje iløpet av uka.

- Det har vært en lei prossess for de pårørende, hvor mye kom ut i pressen før det nådde dem. Mye av problemet var på grunn av manglende telefondekning, og vansker med å komme i kontakt med hverandre.

Berserk utløste et nødpeilersignal 22. februar - siden da har det vært ingen tegn til båten. Mannskapet som var ombord var Robert Skaanes (34) fra Trondheim og Tom Gisle Bellika (36) fra Oslo, samt sørafrikaneren Leonard J. Banks (32).

Tirsdag forrige uke ble søket etter Berserk offisielt avslutta.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling