Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jarle Trå funnet i god behold

Jarle Trå (39) ble funnet på 6 200 meters høyde på Mount Everest i morges.

FUNNET I GOD BEHOLD: Fjellklatreren Jarle Trå. Arkivfoto: ODDMUND LUNDE
FUNNET I GOD BEHOLD: Fjellklatreren Jarle Trå. Arkivfoto: ODDMUND LUNDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): Den norske fjellklatreren Jarle Trå (39) er funnet i god behold på 6.200 meters høyde på Mount Everest, melder TV 2.

- Han kontaktet sin pressetalsmann klokken 04.55 i morges. Han er medtatt og nedkjølt, men ellers i god behold, bekrefter pressetalsmann i UD, Ragnhild Imerslund overfor Dagbladet.

Jarle Trå befinner seg nå på Advanced Base Camp (ABC), men fraktes nå ned til basecamp.

Den norske fjellklatreren Jarle Trå ble meldt savnet på Mount Everest, etter at han ikke kom tilbake til den såkalte Advanced Base Camp på 6500 meters høyde.

39-åringen ble sist sett 22. mai, på 8500 meters, høyde av en annen ekspedisjon. Målet med Trås ekspedisjon var å bestige Mount Everest alene uten kunstig oksygen og assistanse fra sherpaer - en ekspedisjon som er bundet med stor risiko.

Han forsøkte på dette også i 2005, men måtte da snu uten å ha nådd toppen.


DB.no kommer med mer.

SIST SETT HER: Jarle Trå ble sist sett den 22. mai på det vanskeligste punktet på Mount Everest - Secon Step. I morges ble han funnet i god behold. Foto: Jon Gangdal
SIST SETT HER: Jarle Trå ble sist sett den 22. mai på det vanskeligste punktet på Mount Everest - Secon Step. I morges ble han funnet i god behold. Foto: Jon Gangdal Vis mer
FUNNET: Jarle Trå (39) er funnet etter å ha vært savnet på Mount Everest. Her står Trå på toppen av Zinalrothorn i Sveits, med Matter Horn i bakgrunnen, sommeren 2007.
Foto: Privat / SCANPIX
FUNNET: Jarle Trå (39) er funnet etter å ha vært savnet på Mount Everest. Her står Trå på toppen av Zinalrothorn i Sveits, med Matter Horn i bakgrunnen, sommeren 2007. Foto: Privat / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media