- Jarle vet fortsatt ikke hvorfor han blir holdt i Chile

Andhøy har ringt hjem til sin advokat og Rune «Supern» Olsgaard.

TATT INN: Her snakker mannskapet med de chilenske soldatene som tok kontakt med dem i chilensk farvann. I midten av bildet er også Busby Noble, som reiser uten pass. Foto: Armada de Chile
TATT INN: Her snakker mannskapet med de chilenske soldatene som tok kontakt med dem i chilensk farvann. I midten av bildet er også Busby Noble, som reiser uten pass. Foto: Armada de Chile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag kveld rundt klokka 21 ble «Nilaya» tatt i arrest, med Jarle Andhøy og fire andre om bord. Blant dem er en newzealandsk statsborger uten pass. Dette oppgir den chilenske marinen som en av grunnene til at båten ble stanset.

Det dreier seg om «blindpassasjeren» Busby Noble, som avgivelig snek seg med på turen uten pass.

- Passet hans er sendt til Argentina, dit de skulle, og venter på dem der. De skulle jo ikke til Chile, sier Rune «Supern» Olsgaard til Dagbladet. Også Andhøys advokat Nils Jørgen Vordahl har snakket med Andhøy. Han sier at han ikke kjenner til at passet til Noble skal være i Argentina.

Nye papirer - Andhøy syntes at det var greit å få avklart at det ser ut til at det ikke var New Zealandske myndigheter som hadde anmodet om arresten. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, sier Vordahl til Dagbladet.

Vordahl har tidligere fortalt at Andhøy sannsynligvis ville ha motsatt seg en utlevering til New Zealand.  Vordahl sendte i går på nytt en «Decleration of crossing boarder», datert 1/3.2012 og adressert til myndighetene i New Zealand. Den skal tidligere ikke ha kommet fram til rett person.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer