To menn dømt til livsstid:

Jarmo ble drept i 2002. Neste år kan gjernings­mann løslates

To menn planla ran etter Oslo-møte. Det endte i kidnapping og brutalt drap.

DREPT: I 2002 ble drosjesjåføren Jarmo Pistool (t.h) kidnappet, ranet og brutalt drept. To russiske menn ble dømt til livstidsstraff for ugjerningen. Foto: NTB Scanpix
DREPT: I 2002 ble drosjesjåføren Jarmo Pistool (t.h) kidnappet, ranet og brutalt drept. To russiske menn ble dømt til livstidsstraff for ugjerningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2002 ble en drosjesjåfør ranet og drept i Sverige og to russiske menn ble seinere dømt til hver sin livstidsstraff. Nå har én av dem fått dommen sin omgjort.

Ifølge svenske Aftonbladet har den yngste av de to mennene, som i dag er 39 år gammel, søkt om å få livstidsdommen omgjort til tidsbestemt fengselsstraff tre ganger. Seinest i 2015 ble en slik søknad avvist, da tingretten konkluderte med at det fantes en risiko for at mannen kunne gjøre noe kriminelt.

Nå har Örebro tingrett imidlertid bestemt seg for å fastsette straffen til 25 år. Vanligvis løslates innsatte i Sverige etter å ha sonet to tredjedeler av straffen, det betyr at 39-åringen mest sannsynlig er en fri mann i 2019.

Dømt til livstid

- Tingretten har i dagens avgjørelse vurdert at risikoen for tilbakefall av kriminalitet av alvorlig karakter ikke er «konkret og bemerkelsesverdig», om han løslates etter at det er blitt gjennomført nødvendige prosesser for å tilvenne ham et liv utenfor murene, skriver tingretten i en pressemelding.

Begge mennene ble i Sundsvall tingrett dømt til livstid i fengsel for drap, kidnapping og grovt ran. De ble også utvist fra landet, noe svenske myndigheter lover å følge opp etter løslatelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer