Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jason (33) kjørte fra politiet i 164 km/t med tre barn i baksetet

Flyktet til fots etter å ha krasjet med 80 år gammel kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jason Thomas (33) hadde samboeren og deres tre felles barn i bilen da han i september i fjor høst ble vinket inn til siden av politiet på M5-motorveien nær Worcester i England.

Men familiefaren hadde ingen planer om å stoppe.

I stedet startet han en vill biljakt på den trafikkerte veien der han ble målt i 164 km/t. Han kjørte forbi flere biler ute på veiskulderen med en politibil på slep, helt til han krasjet med en mann som kjørte sin 80 år gamle mor.

Flyktet til fots Selv ikke etter at bilen stoppet hadde Jason mistet håpet om å slippe unna politiet, til tross for at han hadde sine tre barn og samboer i bilen. 33-åringen forsøker til slutt å løpe fra politiet, men blir raskt innhentet av lovens lange arm.

Den sjokkerende videoen, som du kan se øverst i denne saken, var sentralt bevismateriale i saken mot familiefaren. Jason Thomas ble i Worcester Corwn Court dømt til 18 måneders fengsel. Det er sjette gangen han blir dømt for villmannskjøring, sist gang var i 2012 da han fikk to års fengsel for en annen biljakt med politiet.

Dommer Michael Cullom sa i sin domsavsigelse at Jason Thomas hadde satt hundrevis av liv i fare. Men det var ikke det som sjokkerte dommeren mest.

- Det mest sjokkerende av alt er at etter kollisjonen åpner døra seg fra baksetet, og en liten hånd kommer ut. Hva slags menneske kjører på den måten med sine egne tre barn og partner i bilen? spurte dommer Cullom retorisk, som videre påpekte at Jason Thomas lot sin egen familie i stikken da han flyktet.

Passasjer til 2024 - Du ventet ikke for å sjekke hvordan de andre i bilen hadde det (etter kollisjonen), det brydde du deg ikke om. Du løp til og med fra din egen familie.

I tillegg til fengselsstraffen på 18 måneder for den livsfarlige kjøringen, fikk Jason Thomas ytterlige fire måneder for å ha kjørt uten førerkort. I tillegg ble han fradømt retten til å ha førerkort i ti år.

Bilen Jason Thomas krasjet med ble kjørt av en mann som var sammen med sin 80 år gamle mor. De ble skadd i ulykka, men ikke alvorlig.