- Ja...vi elsker filmen din, Liv

CANNES (Dagbladet): Liv Ullmann ga Cannes-publikum det den franske regissøren Luc Besson så fundamentalt mislyktes med i festivalens åpningsfilm: - Endelig får vi en film om følelser og ikke om fart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reaksjoner etter gårsdagens premiere på Ullmanns «Enskilda Samtal» kan tyde på at den norske regissøren traff det filmkyndige festivalpublikum både i hjerter og hjerne. For Ullmanns film er langt mer «fransk» - i betydningen kulturell og seriøs - enn Luc Bessons hyper-hollywoodske «Det femte element».

Applaus

Så mens sistnevnte nærmest blir betraktet som en landsforræder i Frankrike, får Ullmann applaus fra salen når hun på spørsmål om hennes film ikke er en smule gammeldags, svarer:

- Livet går ikke så fort som i action-filmer. Jeg tror vi må gi oss mer tid når vi lager filmer. Og jeg mener faktisk at det er action-filmene som er gammeldagse - og at vi er begynnelsen på noe nytt.

Ullmann har klippet vekk over en time av TV-serien «Enskilda Samtal», for å få den inn i kinoformatet. Men fortsatt dreier store deler av forestillingen seg om hovedrolleinnehaver Pernilla Augusts forskjellige ansiktsuttrykk:

- Jeg liker å skildre ansiktets geografi, sa Ullmann til publikum - som fikk snakke med henne etter premieren i går.

En av dem svarte med å kalle «Enskilda Samtal» bedre enn alle andre filmer han hadde sett på årets festival - etterfulgt av en ny runde applaus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer