Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ja...vi elsker filmen din, Liv

CANNES (Dagbladet): Liv Ullmann ga Cannes-publikum det den franske regissøren Luc Besson så fundamentalt mislyktes med i festivalens åpningsfilm: - Endelig får vi en film om følelser og ikke om fart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reaksjoner etter gårsdagens premiere på Ullmanns «Enskilda Samtal» kan tyde på at den norske regissøren traff det filmkyndige festivalpublikum både i hjerter og hjerne. For Ullmanns film er langt mer «fransk» - i betydningen kulturell og seriøs - enn Luc Bessons hyper-hollywoodske «Det femte element».

Applaus

Så mens sistnevnte nærmest blir betraktet som en landsforræder i Frankrike, får Ullmann applaus fra salen når hun på spørsmål om hennes film ikke er en smule gammeldags, svarer:

- Livet går ikke så fort som i action-filmer. Jeg tror vi må gi oss mer tid når vi lager filmer. Og jeg mener faktisk at det er action-filmene som er gammeldagse - og at vi er begynnelsen på noe nytt.

Ullmann har klippet vekk over en time av TV-serien «Enskilda Samtal», for å få den inn i kinoformatet. Men fortsatt dreier store deler av forestillingen seg om hovedrolleinnehaver Pernilla Augusts forskjellige ansiktsuttrykk:

- Jeg liker å skildre ansiktets geografi, sa Ullmann til publikum - som fikk snakke med henne etter premieren i går.

En av dem svarte med å kalle «Enskilda Samtal» bedre enn alle andre filmer han hadde sett på årets festival - etterfulgt av en ny runde applaus.

Storhet

Ullmanns opphold i Cannes vil i all enkelhet gå ut på å gå i selskaper og bli intervjuet. Og som ved alle andre opptredener på store internasjonale festivaler, behandles hun som den internasjonale storhet hun fortsatt er for filmfolket.

Hennes strenge presseagent opptrer mest som bodyguard mot brysomme journalister mens Ullmann selv hektisk skriver autografer og trykker utstrakte hender fra publikum.

Slik er Liv(et) i Cannes.