Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jaycee vil tilbake til skolebenken

Etter 18 års fangenskap vil Jaycee Dugard bruke bokinntekter på utdannelse til seg selv og døtrene Angel (15) og Starlit (11).

KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet da hun var elleve år. Nå er hun fri, etter 18 år i fangenskap og planlegger et nytt liv. Foto: Scanpix/Reuters/People Magazine
KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet da hun var elleve år. Nå er hun fri, etter 18 år i fangenskap og planlegger et nytt liv. Foto: Scanpix/Reuters/People Magazine Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Som elleveåring ble Jaycee Dugard kidnappet av Phillip og Nancy Garrido, hun tilbrakte 18 år hos ekteparet før hun dukket opp på en politistasjon i sommer.

Tidligere denne uka kunne ukebladet People vise ferske bilder av den nå 29 år gamle kvinnen, og nå planlegger Jaycee et nytt liv for seg selv og sine to døtre.  

Vil på college
29-åringen er nå i gang med en bok om sitt 18 år lange mareritt, og inntektene fra boka skal ifølge The Times være øremerket skolegang for henne selv og de to døtrene, Angel (15) og Starlit (11).  

En venn av familien sier til The Times at Jaycee Dugard har planer om å anskaffe seg en privatlærer som kan forberede henne så hun kan gå på college.

Jaycee ble kidnappet utenfor sitt hjem som elleveåring, og verken hun selv eller de to døtrene skal ha fått noe som helst undervisning i Garridos fangenskap.  

Dugard vurderer også nå å forandre navnet sitt, sammen med sine to døtre som ble navngitt av Phillip Garrido.  

Gjenforent med kjæledyrene
Den lille familien skal også nå ha blitt gjenforent med sine kjæledyr fra tiden i fangenskap. Hele 12 dyr som de ofte delte husly med i Garridos bakgård skal nå være på plass i deres nye hjem hos Jaycees mor, Terry Probyn.  

NEKTER SKYLD: Phillip og Nancy Garrido er tiltalt på 29 punkt. Blant annet kidnapping og voldtekt. Begge nekter straffeskyld. Foto: REUTERS/Scanpix
NEKTER SKYLD: Phillip og Nancy Garrido er tiltalt på 29 punkt. Blant annet kidnapping og voldtekt. Begge nekter straffeskyld. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer

Ifølge The Times skal dyrene ha vært en sjelden kilde til kameratskap og utdannelse for de tre. De fleste bøkene som ble funnet i Garridos hjem, skal ha vært bøker om dyr. Gjensynet med dyrene skal være et viktig steg i den psykologiske prosessen de tre må gjennom for å stable livet på føttene igjen.  

Også Jaycees mor planlegger i disse dagene en bokutgivelse der hun skildrer de 18 årene hennes datter var savnet.

HER BODDE DE: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet som elleveåring og levde 18 år i fangenskap. I perioder bodde hun og de to døtrene hun fikk med overgriperen Phillip Garrido (58) i et telt på Garridos eiendom. (AP Photo/Ben Margot)
HER BODDE DE: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet som elleveåring og levde 18 år i fangenskap. I perioder bodde hun og de to døtrene hun fikk med overgriperen Phillip Garrido (58) i et telt på Garridos eiendom. (AP Photo/Ben Margot) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling