Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jayme (13) sporløst forsvunnet etter at foreldrene ble funnet døde i sitt eget hjem

- Vi mener at Jayme var i huset da foreldrene døde, sier politiet.

SAVNET: Politiet har igangsatt en intens leteaksjon etter 13 år gamle Jayme Closs, som er sporløst forsvunnet. Foto: Courtesy of Barron County Sheriff's Department via AP / NTB scanpix
SAVNET: Politiet har igangsatt en intens leteaksjon etter 13 år gamle Jayme Closs, som er sporløst forsvunnet. Foto: Courtesy of Barron County Sheriff's Department via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 år gamle Jayme Closs er savnet etter at hennes foreldre ble funnet døde i familiens hjem i Barron i Wisconsin mandag, skriver CNN.

Politiet leter etter 13-åringen dag og natt da de mener hun kan være i fare. Ifølge FBI ble Jayme tatt fra sitt hjem tidlig mandag morgen av en ukjent person, som sannsynligvis hadde et våpen.

- Var i huset

Politiet rykket mandag ut til Closs-familiens hjem i Barron, etter en uvanlig nødsamtale fra en mobiltelefon i huset, skriver ABC News.

Ifølge politiet kunne man høre lyder i bakgrunnen, men ingen snakket direkte med nødtelefonoperatøren.

Da politiet ankom huset fant de Jaymes foreldre, James (56) og Denise (46) Closs, døde. Foreløpig har ikke politiet fastslått hvordan de døde, men de skal ha hatt skuddskader.

- Vi mener Jayme var i huset da dette skjedde, sier politisjef Chris Fitzgerald.

Politiet har så langt vært tilbakeholdne med opplysninger, og sier at deres fokus nå er å finne den savnede tenåringen.

- Vårt mål er å få Jayme hjem, og vi vil ikke gi ut noe informasjon med mindre vi mener det vil hjelpe, sier Fitzgerald.

Over 200 tips

13-åringen ble sist sett på en familiesammenkomst søndag. Politiet tror ikke hun flyktet på egen hånd.

- Jayme er der ute. Vi ønsker å finne henne og det er vårt mål, sier Fitzgerald.

Etter at saken ble kjent har politiet fått over 200 tips. Et av tipsene dreide seg om at Jayme skal ha blitt sett i Miami mandag ettermiddag. Noen meldte fra til politiet om at de hadde sett henne på en bensinstasjon i en svart Ford Explorer sammen med to pent kledde menn, men politiet tror ikke dette tipset er troverdig.

- Hvert eneste minutt teller. Derfor pågår denne operasjonen døgnet rundt, sier Fitzgerald.

- Meld fra om uvanlig oppførsel

Ifølge politisjefen kan folk i lokalsamfunnet ha informasjon om saken uten at de er klar over det selv.

- Personer som begår voldshandlinger kan utvise en endring i sin atferd og personer i denne personens omgangskrets kan observere disse endringene. De vil se endringene og til og med spørre personen om det, men innser kanskje ikke at disse endringene handler om at personen har vært involvert i kriminalitet, sier Fitzgerald, ifølge CBS.

Han legger til at gjerningspersonen kan sluntre unna jobb og andre forpliktelser, stikke fra byen eller forandre utseende.

- Når et barn som Jayme er savnet ber vi dere observere denne typen oppførsel og melde fra til oss, sier Fitzgerald.

Politiet har gjennomsøkt området rundt 13-åringens hjem, blant annet ved hjelp av droner og infrarødt kamera, de har søkt gjennom skolen hun går på og har snakket med vennene hennes. Men så langt har de altså ikke funnet henne.

Jaymes foreldre skal obduseres onsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!