SKUTT OG DREPT: Jazmine Barnes ble skutt og drept i det som ifølge politiet framstår som en uprovosert handling. Foto: Harris County Sherrif's Office/Zuma Press
SKUTT OG DREPT: Jazmine Barnes ble skutt og drept i det som ifølge politiet framstår som en uprovosert handling. Foto: Harris County Sherrif's Office/Zuma PressVis mer

Jazmine (7) skutt og drept. Farens bønn: - Vær så snill, hjelp oss å finne ham

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Familien ber alle som vet noe om å stå fram.

30. desember var La Porsha Washington ute og kjørte med sine fire døtre i Houston i delstaten Texas, USA.

Hun hørte et høyt smell, og kastet seg instinktivt over sin eldste datter som satt i forsetet. Men Jazmine (7) som satt i baksetet, klarte hun ikke å beskytte.

«Mamma, Jazmine rører seg ikke. Hun sier ikke noe.»

Den unge jenta ble skutt og drept da en bil kjørte forbi dem og skjøt.

Ifølge politiet i Houston framsto det hele som en uprovosert handling. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, til tross for at politiet har fått inn en hel del tips. De leter nå etter en mann i en rød pickup.

- Vi må få denne voldelige, motbydelige drapsmannen bort fra gatene så fort som mulig, sier sheriff Ed Gonzalez til CNN.

Farens bønn

Mora ble skutt i armen og innlagt på sykehus. Fra sykesenga beskrev hun det forferdelige øyeblikket da Jazmine Barnes ble drept. Hun forteller at bilen sakket farten og skjøt mot dem.

- Han drepte barnet mitt, med overlegg, uten noen som helst grunn. Han kjente henne ikke en gang, han visste ikke hvem hun var, sier Washington til ABC News.

På en pressekonferanse på nyttårsaften, kom jentas far, Chris Cevilla, med en bønn:

- Jeg ber så innstendig: Om du vet noe, vær så snill, stå fram og hjelp meg og familien min å få rettferdighet for lillejenta vår, sier han ifølge New York Times.

Familien har afroamerikansk bakgrunn, og politiet ønsker ikke å utelukke at det dreier seg om en rasistisk handling.

BER OM HJELP: Jazmines familie, her ved pappa Christopher Cevilla. Foto: Nicole Hensley/Houston Chronicle via AP
BER OM HJELP: Jazmines familie, her ved pappa Christopher Cevilla. Foto: Nicole Hensley/Houston Chronicle via AP Vis mer

Dusør

Faren beskriver sjuåringen som ei snill og omtenksom jente. Mora forteller overfor CNN at Jazmine kunne vekke henne om morgenen ved å klemme og kysse på henne.

- Hun ville sagt hvor godt du lukter. Hvor vakker du er, sier Washington.

Det brutale drapet har fått stor oppmerksomhet i USA. Ifølge BBC har flere kjendiser slengt seg på i håp om å få tatt gjerningsmannen.

Advokat Lee Merritt og menneskerettighetsaktivist Shaun King har gått sammen og utlover dusør til de som kan bidra til at gjerningsmannen blir pågrepet.

King har satt beløpet til drøye 35 000 dollar - over 300 000 kroner.