Dagens dobbel:

Jazzet opp klimamålet

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) nølte og bommet da han fikk spørsmål om klimamål i Stortinget onsdag.

STORTINGETS SPØRRETIME: Arbeiderpartiets Amund Aukrusts spørsmål til Torbjørn Røe Isaksen (H) bød på store vanskeligheter for næringsministeren. Video: Stortinget og Jon Even Andersen/Dagbladet. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen/Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den ukentlige muntlige spørretimen hadde vart i en drøy halvtime da Arbeiderpartiets Åsmund Aukrust fikk Røe Isaksen på tynn is.

- Mitt veldig konkrete spørsmål til næringsministeren er om han kan gjøre rede for hva som er Norges klimamål for 2020 og hva som er status når kalenderen viser april 2019, sa Akershus-representanten som sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Isaksen nølte og tok et lite forbehold:

- President … ehhh … dette er jo ikke mitt ansvarsområde, akkurat hvilke klimamål. Men så vidt jeg husker så hadde vi en reduksjon sammenliknet med 1990, og når man da, og dette tar jeg da fra hukommelsen min, på … eh … 40 prosent, så vidt jeg husker. Mulig det er feil. Og det har vi ikke nådd. Og det blir utrolig utfordrende å nå innen 2020. Og derfor har vi satt nye mål mot 2030, svarte næringsministeren.

Bommet igjen

- Dette var veldig avslørende, for hele regjeringa har ansvaret. Hvis ikke engang næringsministeren vet målene, så er det ikke rart at vi ikke når målene, bemerket Aukrust, før han fulgte opp med å spørre hva som er målet for 2030.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer