Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jean-Marie Le Pen kastet ut av partiet han stiftet

Nasjonal front ledes nå av datteren.

KASTET UT: Jean-Marie Le Pen (87) er ikke lenger medlem av partiet han stiftet, Nasjonal front. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix
KASTET UT: Jean-Marie Le Pen (87) er ikke lenger medlem av partiet han stiftet, Nasjonal front. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

87-åringen har den siste tiden blitt en større og større byrde for sin datter Marine Le Pen, som tok over ledervervet i 2011 og siden har forsøkt å gjøre partiet mer stuerent.

- Jeg har forklart saken for dem som ikke har forstått hva som er blitt sagt, og hva som er blitt rapportert, sa Le Pen etter å ha forklart seg for partiets sentralkomité tidligere på dagen.

Da partinestoren i april igjen sa at gasskamrene i Nazi-Tyskland var «en historisk detalj», og sa at Frankrike og Russland burde gå sammen for «å redde den hvite verden», fikk det begeret til å renne over for datteren. Hun var ikke selv til stede under høringen torsdag.

- Lederne har søkt dekning. Bare bakkesoldatene er igjen, sa Le Pen senior om datterens fravær.

Marine Le Pen avholdt tidligere i år en uravstemning blant partiets medlemmer der 94 prosent stemte for å frata Jean-Marie tittelen som ærespresident i partiet. En fransk domstol slo imidlertid senere fast at avstemningen var i strid med partiets statutter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media