Jeanette (22) ble misbrukt av sin far. - Fantastisk at hun tør dele denne vonde historien

- De fleste politikere bryr seg for sjeldent om vold og seksuelle overgrep mot barn.

FÅR ROS FOR ÅPENHET: Jeanette Hansen (22) forteller i Dagbladet i dag at hun ble misbrukt av sin egen far. - Det er fantastisk at hun vil fortelle om dette i avisa, rett og slett fordi folk flest ikke orker å høre om seksuelle overgrep mot barn, sier Janne Raanes i Redd Barna. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR ROS FOR ÅPENHET: Jeanette Hansen (22) forteller i Dagbladet i dag at hun ble misbrukt av sin egen far. - Det er fantastisk at hun vil fortelle om dette i avisa, rett og slett fordi folk flest ikke orker å høre om seksuelle overgrep mot barn, sier Janne Raanes i Redd Barna. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går delte 22 år gamle Jeanette Hansen vonde opplevelser fra barndommen sin i Dagbladets papirutgave.

I et lengre intervju forteller hun åpent om at hun ble utsatt for seksuelle overgrep av sin egen far.

Hun beskriver et barnevern som først ikke fanget det opp, og at det også tok mange år før hun selv forsto at det hun ble utsatt for var forferdelig galt.

- Pappa sa at dersom jeg fortalte det til noen, ville jeg aldri se ham igjen og han ville komme i fengsel. «Hvorfor vil du komme i fengsel», tenkte jeg. «Du har jo ikke gjort noe galt», sier hun i intervjuet.

Nettopp det at barn ikke forstår, eller tør fortelle om overgrep, er svært vanlig, ifølge leder for Redd Barnas Norgesprogram, Janne Raanes.

- Vi vet at barn ikke tør, vet eller orker å fortelle om overgrep. Man kan ikke se det på dem, for mange av dem blir verdensmestere i å skjule det, men disse barna lever rundt oss hver dag, sier Raanes til Dagbladet.

- Og det viser at det er et stort behov for at vi begynner å jobbe annerledes i å avdekke disse overgrepene. Vi må utarbeide helt konkrete verktøy for skoler og barnehager, slik at vi voksne kan bli tøffere, men først og fremst mer kompetente i å håndtere og ta tak i problematikken så tidlig som mulig, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.