Jeanine (62) kan bli fratatt baby-omsorg

PARIS (Dagbladet.no): Jeanine (62) som fødte sin bror Roberts barn Benont-David (1 måned) risikerer nå å bli fratatt omsorgen for gutten etter å ha avslørt familieforholdet. Statsadvokaten omtaler det som «sosial incest».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Saken har vakt voldsom oppsikt i Frankrike. Så mye at barnevernet og påtalemyndighetene så seg nødt til å reagere. Statsadvokaten i Draguinan har åpnet en etterforskning på vegne av Benont-David og hans genetiske søster Marie-Cecile, født i USA.

Vanligvis holdes en slik etterforskning hemmelig. Men i dette tilfellet er saken så eksepsjonell at den ble offentliggjort. Prosedyren er allerede kommet til barnedommerens kontor.

Jeanine, verdens tredje eldste mor, fødte sønnen 14. mai i Fréjus. Hun er Benont-Davids surrogatmor. Robert (52), blind, vansiret og delvis lam etter et selvmordsforsøk, er far til barnet etter befruktning av et egg fra en amerikansk kvinne. Denne kvinnen fødte Benont-Davids søster Marie-Cecile, som oppdras av Jeanine og Robert.

Sosial incest

- Dette er ikke en biologisk incest, men sosial, sier statsadvokat Christian Girard. Han opplyser at barnevernet kan ta barna fra Jeanine og Robert.

Dommeren vil raskt finne ut om barna er i fare på noen måte. Den helt spesielle familien bor sammen med bestemor på 80.

Jeanine risikerer også rettslige forfølgelser for å ha brutt forbudet mot kunstig befruktning for kvinner etter befruktningsdyktig alder. Hun fikk innplantet det befruktede egget hos befruktningspesialisten Vicken Sahakian i Los Angeles for mer enn 600 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer