- Jeddi var en bror for oss alle

Rundt 100 mennesker minnet drepte Mohammed «Jeddi» Javed (28) i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Rundt 100 mennesker møtte opp på åstedet i Haugerudveien i Oslo for å minne 28 år gamle Muhammed «Jeddi» Javed, som ble funnet skutt og drept i en utbrent bil i går kveld.

Drapsdømte Stig Millehaugen (39) er siktet for forsettlig drap på 28-åringen. Motivet er fremdeles en gåte.

Les: Skulle prøveløslates til våren

Med to sivile politienheter på avstand, var familiemedlemmer, gjengvenner fra Young Guns/A-gjengmiljøet og bekjente på plass for å minnes sin bror og gode venn.

- En bror for alle
Det ble tent flere lys og satt ned blomster, samt hilsener for å minnes den drepte gjenglederen.

- Ingen i hele jævla Oslo kunne vært en bedre venn og bror enn Jeddi. Han var vennenes venn. Han var som en bror for alle som sto for det han mente. Det er slik vi vil huske ham, var blant ordene en nær venn av Javed brukte om ham under minnestunden i kveld.

Det var ett minutts stillhet for 28-åringen, og mot slutten var det en stille bønn for ham.

- Nå må vi fortelle barna hans at faren deres er borte. Det skal vi gjøre. Han vil alltid leve i våre bønner, sa mannen videre.

DRAPSSIKTET: Stig Millehaugen (39). Foto: Lise Åserud / SCANPIX
DRAPSSIKTET: Stig Millehaugen (39). Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Pressen fikk anledning til å overvære minnestunden med foto og videobilder, men ingen ønsket å la seg intervjue av pressen.

- Alle her hadde et forhold til ham. Vi setter stor pris på at så mange møtte opp og vi håper like mange ønsker å følge ham i hans begravelse senere, sa mannen.

Avhør utsatt
Før det uventede drapet på Mohammed Javed (28) i går var det etter det Dagbladet.no erfarer planlagt en form for møte mellom de to involverte Young Guns-toppene og en tredjepart - trolig siktede Stig Millehaugen.

Drapsofferet selv skal ha følt seg mer truet enn vanlig i forkant av situasjonen. Kort tid før han dro til det lysskye møtet på Haugerud fikk han utlevert to 9 mm pistoler og en skuddsikker vest av en av gjengmiljøets faste våpenleverandører.

Siktede Millehaugen skulle etter planen starte med sine avhør med politiet.

- Etter en samtale mellom siktede og hans advokat ble det klart at vi ikke får noe avhør før i morgen ettermiddag, sier Grete Lien Metlid, leder ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no.

BLE MINNET I KVELD: Mohammed "Jeddi" Javed (28). Foto: Privat
BLE MINNET I KVELD: Mohammed "Jeddi" Javed (28). Foto: Privat Vis mer