Jeff (18) skjelte ut læreren og ble rikskjendis i USA

- Jeg mener at noen måtte få sagt dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 18 år gamle Jeff Bliss har i løpet av den siste uka blitt nettstjerne og rikskjendis i USA, etter at en video av ham ble lagt ut på Youtube 8. mai.

Videoen, som er tatt av en av Bliss' klassekamerater, viser hvordan 18-åringen tar til orde mot læreren sin og sier nøyaktig det han mener, idet han blir kastet ut av klasserommet sitt på Duncanville High School i Texas.

Grunnen til at han ble kastet ut, skal være at læreren fikk nok av hans høylydte motsigelser.

Siden videoen ble lastet opp på Youtube for en uke siden har den blitt sett mer enn 1,1 millioner ganger, og Bliss har selv deltatt i en rekke tv-intervjuer.

I videoen kommer Bliss med skarp kritikk mot lærerens undervisningsteknikker, og uttrykker spesielt kritikk mot at hun heller deler ut arbeidshefter til elevene ennå å sette igang kreative, levende og engasjerende undervisningstimer.

Se videoen øverst i saken.

- Angrer ikke I etterkant har 18-åringen forklart at han er svært engasjert i sin og andres utdannelse, og ønsket å formidle sin misnøye over det han opplever som lærerens manglende lidenskap over sitt eget yrke.

- Jeg angrer ikke på det jeg gjorde. Ikke i det hele tatt. Jeg mener at noen måtte få sagt dette, sier han til WCNC.com.

Han har imidlertid likevel også innrømmet at han burde ha håndtert problemet på en annen måte, men sier at begeret rant over under en historieprøve forrige tirsdag.

Da var Bliss opprørt over at elevene ikke fikk mer tid til å forberede seg til prøven.

- Jeg spurte læreren hvorfor det var sånn at vår klasse ikke fikk samme tid til å ta prøven som de andre klassene, sier han, ifølge Fox4.

Læreren var derimot ikke spesielt interessert i å svare det hun opplevde som klaging fra Bliss, og ba ham i stedet etter hvert om å forlate klasserommet, noe som resulterte i at hun mottok en real skyllebøtte fra eleven sin.

Først etter et og et halvt minutt forlot 18-åringen klasserommet.

- Vil ha engasjerte elever Episoden granskes nå av skoledistriktet, og i mellomtiden er læreren suspendert med full lønn. Dette er standard prosedyre, og skoledistriktet vet foreløpig ikke når læreren vil vende tilbake i jobb.

«Som et skoledistrikt med mottoet «Engasjer hjerter og hjerner» fokuserer vi på å bygge positive relasjoner med elevene og designer engasjerende arbeid som er meningsfullt. Vi vil at både våre elever og lærere skal være engasjerte, men måten dette ble gjort på av studenten kunne ha vært håndtert på en mer passende måte. Vi vil fortsette med å være åpne og lyttende overfor våre elever,» skrev Tammy Kuykendall, kommunikasjonssjef i skoledistriktet i en pressemelding forrige uke.

Sjef ved Duncanville, Alfred Ray, sier Bliss' lærer ble så opprørt av hendelsen at hun etter få minutter overlot klasserommet til noen andre for å gå å snakke med assistentrektoren, skriver Fox4.

- De snakket sammen og ble enige om å la eleven få komme tilbake til klasserommet i samme time, sier han.

Ray er enig med Bliss i at han burde ha taklet situasjonen annerledes, men berømmer likevel 18-åringens engasjement.

- Vi elsker at studenter er lidenskapelig engasjerte i sin utdanning.

Lettet over skoledistriktets beslutning Torsdag besluttet skoledistriktet å ikke straffe Bliss for scenen han lagde i klasserommet.

18-åringens mor, Rhonda Bliss, som selv er lærer i et annet skoledistrikt i Texas, er stolt av sønnens pågangsmot, samtidig som hun er lettet over at han ikke vil bli straffet.

- Når du tar en sånn sjanse, er det alltid en mulighet for at det ikke går særlig bra.

Til tross for av videoen av Bliss på kort tid har blitt en netthit, er ikke hovedpersonen selv spesielt opptatt av all oppmerksomheten.

- Jeg vil ikke at folk skal se opp til meg, for jeg er bare et vanlig menneske.

Bliss droppet ut av skolen ett år etter det første året på videregående. Og det var dette året som fikk ham til å innse verdien av utdannelse.

- Jeg lærte raskt at uten utdannelse kommer jeg ikke til å greie å ta noen store steg mot framtida mi.