Jeff Mwangi var ute med sykkel da han ble bildrept

Politiet setter inn alle ressurser etter bildrapet på Jeff Mwangi Kwirikia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLENSAKER/OSLO (Dagbladet): Politiet jakter for fullt etter mannen som kjørte ned og drepte MGP-vinner Stella Mwangis (25) far Jeff Mwangi Kwirikia (54). De har ingen konkrete spor, men sanker nå inn overvåkningsbilder.

- Vi systematiserer nå informasjonen vi har fått fra publikumi tillegg til at vi samler inn opptak fra alle steder langs veien der det har vært videoovervåkning, sier Morten Huse, lensmann ved Ullensaker lensmannskontor, til Dagbladet.

Jeff Mwangi Kwirikia hadde med seg en sykkel da han ble påkjørt.

- Vi vet ikke om han syklet eller trillet sykkelen da han ble truffet. Foreløpig kan vi heller ikke si noe om hvorfor den drepte befant seg på veien, sier Huse.

Store politistyrker snevrer nå inn søket etter gjerningsmannen, som bare kjørte videre etter bildrapet. Tidligere i dag ba politiet mannen, som antas å være i 20-30-årsalderen, om å melde seg.

- Vi har gode spor som vi arbeider med. Slik vi oppfatter det er det snakk om tid før vi kommer videre i saken.

- Vi har fastslått hvilken rute mannen kjørte etter at påkjørselen fant sted. Derfor konsentrerer vi nå deler av søket nordover langs gamle Trondheimsvei. Vi søker i spesielle og prioriterte områder på Øvre Romerike.

Det kan hende politiet slipper mer informasjon til publikum for å få flere tips i saken.

- Publikum har vært veldig flinke til å melde fra. Dersom vi har bilder som er egnet, vil vi slippet dette for å få mer hjelp fra publikum. Dette har topp prioritet hos oss. Alle ressurser på lensmannskontoret og kontorene rundt jobber nå med saken, sier lensmann Huse til Dagbladet.