PÅGREPET: Statsadvokat Audrey Strauss med et bilde av Ghislaine Maxwell sammen med Jeffrey Epstein. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix
PÅGREPET: Statsadvokat Audrey Strauss med et bilde av Ghislaine Maxwell sammen med Jeffrey Epstein. Foto: John Minchillo / AP / NTB scanpix Vis mer

Jeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet

Jeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell ble torsdag pågrepet i New Hampshire og siktet i forbindelse med Epstein-skandalen, ifølge FBI.

Maxwell er datter av den britiske mediemogulen Robert Maxwell og er mistenkt for å ha rekruttert unge jenter til Jeffrey Epstein.

I siktelsen heter det at hun er pågrepet for sin rolle i Epsteins seksuelle misbruk av en lang rekke mindreårige jenter, blant annet ved å hjelpe ham med å rekruttere jenter under 18 år, vinne deres tillit og til slutt misbruke dem. Noen av jentene var så unge som 14 år.

Siden Epstein ble arrestert i juli i fjor, har Maxwell holdt seg i skjul og kommuniserte med påtalemyndigheten gjennom sin advokat.

Epstein begikk selvmord i fengsel i New York i august i fjor. Han var siktet for blant annet menneskehandel, noe han allerede tidligere var dømt for i 2008. Om han var blitt dømt på nytt, risikerte han fengsel i 45 år.

Rekrutterte ungjenter

Mange kvinner har anklaget Maxwell, som bodde sammen med Epstein i årevis, for å ha skaffet til veie mindreårige jenter til Epstein, blant annet ved å rekruttere dem til å gi Epstein massasje og deretter presse dem til sex. Hun avviser alle anklager.

Blant de mer sensasjonelle anklagene er en fra Virginia Giuffre om at Maxwell arrangerte sexmøter for henne med prins Andrew i sitt hus i London. Giuffre støttet opp om anklagen med et bilde av henne og prinsen, tatt i Maxwells hus.

Andrew avviser alle anklager, men det har vist seg vanskelig for amerikansk påtalemyndighet å få ham i tale. Han ble fratatt alle oppgaver i den britiske kongefamilien etter at han på TV forsvarte vennskapet med Epstein.

Et annet offer, Sarah Ransome, sa i sitt søksmål at Maxwell ledet Epsteins angivelige menneskehandelsopplegg. Hun skal ha lært opp rekrutterere, utviklet planer for å rekruttere ungjenter og bidratt til å skjule alt for politiet.

Sosietetskjendis

Maxwell vokste opp i London, der hun etter hvert ble en kjent sosietetskjendis. Hun er både britisk og amerikansk statsborger.

Epstein var en velstående finansmann fra New York med mange rike og berømte personer i sin bekjentskapskrets, blant dem tidligere president Bill Clinton og nåværende president Donald Trump.

Påtalemyndigheten har fastslått at Epsteins død var selvmord, men det sirkulerer en rekke konspirasjonsteorier om at han ble drept for å hindre at han avslørte informasjon om velstående bekjente.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer