Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg advarte Bush om Irak

Colin Powell med overraskende utsagn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USAs tidligere utenriksminister Colin Powell sier til britisk tv, at han ved flere anledninger rådet president George W. Bush til å sende flere soldater til Irak for å få orden på sikkerheten etter Saddam Husseins fall, melder Danmarks Radio.


- Jeg mente at vi ikke hadde styrker nok til å opprettholde freden. Det sa jeg både til presidenten og forsvarsminister Rumsfeld, sa Powell søndag til den britiske tv-kanalen ITV.

Uttalelsen kommer samtidig som Bush står overfor de dårligste meningsmålingene i sin tid som USAs president.

Nåværende utenriksminister Condoleezza Rice sier i en kommentar til samme tv-kanal at hun ikke «husker presist» hvilken anledning Powell refererer til.

ADVARTE: USAs tidligere utenriksminster Colin Powell sier at han advarte presidenten om at sikkerheten i Irak var i fare.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling