KVINNEPANELET: Likestillingsminister Audun Lysbakkens kvinnepanel får kritikk fra flere hold. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KVINNEPANELET: Likestillingsminister Audun Lysbakkens kvinnepanel får kritikk fra flere hold. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Jeg advarte mot kvinnepanelet

Frp-politiker kaller Audun Lysbakkens kvinnepanel «helt unødvendig» og mener det bør avvikles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Stortingsrepresentant Solveig Horne (Frp) mener Aundun Lysbakkens kvinnepanel er en flopp etter at det ble kjent at tre kvinner har trukket seg.

- Jeg advarte mot det da det var i etableringsfasen. Det er et helt unødvendig prestisjeprosjekt som er til fordi det har vært et mannspanel, sier Horne til Dagbladet.

- Oppsiktsvekkende usynlige Det ble torsdag kjent at kvinnepanelet, som omtales som lite synlig i en gjennomgang Aftenposten har gjort av 80 lokal-, regional- og riksaviser. Gjennomgangen viser at kvinnene hittil har vært lite synlig i avisspaltene.

Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen synes det er oppsiktsvekkende at kvinnene har vært så usynlige som de er i en periode med mye likestillingsdebatt.

Samtidig får de dobbelt så mye penger som opprinnelig foreslått og mer tid til å utarbeide sin rapport.

- Unødvendig - Det skulle være et hurtigarbeidende panel, men nå skal de trekke det ut og bruke mer penger på det. Dessuten trekker folk seg, og det må være en egen grunn til det, sier Horne.

Hun mener Audun Lysbakken bør fokusere på andre ting.

- Han har nesten ikke levert noen saker om barnevernet, som han burde tatt seg av. Likestilling er viktig, men den har kommet langt i forhold til andre land. Man kunne heller satt ned mange andre gode utvalg, et kvinnepanel er unødvendig, mener Frp-politikeren.

Hun mener han burde ha brukt mer tid i debatten om streik og likelønn.

- Heller det enn å ha et panel som ikke kommer fram til noe.

- Bør avvikles Panel-leder Loveleen Brenna mener kritikerne bør vente til resultatet foreligger før de angriper panelet.

- ADVARTE: Stortingsrepresentant Solveig Horne (Frp).
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
- ADVARTE: Stortingsrepresentant Solveig Horne (Frp). Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

- Jeg vil ha den kritikken når vi legger fram dokumentet i høst, sier hun til Aftenposten.

Solveig Horne svarer slik til Brennas ønske om å få kritikk først når resultatet foreligger:

- Men hvor lang tid skal de få da? Dette koster både tid og penger. Jeg tror uansett ikke det blir noe revolusjonerende resultat. Og resultatet må uansett innom departementet før det eventuelt ender opp i Stortinget.

- Vi har advart mot denne floppen. Enten må de levere noe, eller så må man bare avvikle hele greia. Han må bare krype til korset og innrømme at det ikke ble sånn som han hadde tenkt. Det er ingen skam å snu.

- OPPSIKTSVEKKENDE USYNLIGE: Mener Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet. Vignett. Bylinebilde.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- OPPSIKTSVEKKENDE USYNLIGE: Mener Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet. Vignett. Bylinebilde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer