HAR FÅTT NOK: - Det er uakseptabelt uansett hvem som har sagt det, hvor mange som har sagt det og om noen andre enn Trettebergstuen selv har hørt det eller ikke, sier LO-leder Roar Flåthen.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR FÅTT NOK: - Det er uakseptabelt uansett hvem som har sagt det, hvor mange som har sagt det og om noen andre enn Trettebergstuen selv har hørt det eller ikke, sier LO-leder Roar Flåthen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Jeg aksepterer ikke diskriminerende skjellsord i debatten

LO-leder Roar Flåthen mener grensen er nådd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Også LO-leder Roar Flåthen hiver seg nå inn i debatten som har rast etter at stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen bekreftet at hun ble hetset med hore-tilrop under en LO-markering mot EUs vikarbyrådirektiv.

Flere politikere på tvers av partigrensene har i dag rykket ut i et forsvar for Trettebergstuen, og temaet har vært brennhet på sosiale nettsteder.

Flåthen sier i en melding som ble sendt ut i dag, at han ikke aksepterer diskriminerende skjellsord i den politiske debatten.

- Den siste tida har vi fått en debatt om kvinnelige politikere som på ulike måter hetses med utgangspunkt i kjønn. Det er en helt uakseptabelt.  Det mest omtalte eksempelet er stortingsrepresentant Annette Trettebergstuen som skal ha blitt kalt hore på et arrangement i regi av LO i Oslo. Det er uakseptabelt uansett hvem som har sagt det, hvor mange som har sagt det og om noen andre enn Trettebergstuen selv har hørt det eller ikke, sier LO-lederen.

Han ber om takhøyde i den politiske debatten, og at det skal være rom for sterke meninger og stort engasjement.

Men grensen for hvor langt man kan gå må være klar, mener Flåthen.

- Selv om jeg håper det er få som bruker slike uttrykk er de så ødeleggende at verken kvinnene som blir utsatt for dem eller vi menn som ser eller hører slik, skal akseptere det. Det er faktisk ikke de som blir utsatt for dette som har ansvaret for å ta til motmæle, det ansvaret påhviler alle oss andre.