Carl I. Hagen om Norges fremste klimaeksperter:

- Jeg anerkjenner dem ikke som eksperter. De er kjøpt og betalt

Frp-høvdingen krangler med Høyre-topper og klima-eksperter om hva som er fakta, og hva som er påstander.

KLIMAFORNEKTER:   Carl I. Hagen mener påstanden om at klimaendringene er menneskeskapt er et bedrageri.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLIMAFORNEKTER:   Carl I. Hagen mener påstanden om at klimaendringene er menneskeskapt er et bedrageri. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I relanseringen av seg selv som rikspolitiker har Frp-veteran Carl I. Hagen gjort kampen mot det såkalte klimahysteriet til en av sine kjernesaker. Han er overbevist om at klimaendringene ikke er menneskeskapt. I Dagsnytt 18 tirsdag sa han at verden er utsatt for et bedrageri. Nå er han i heftig krangel med Høyre-politikere og vitenskapsfolk om hva som er fakta og hva som er påstander i klima-debatten.

Senter for klimaforskning - Cicero er en del av Universitetet i Oslo, og regnes som Norges fremste forskningsmiljø på klima. De er ikke til å stole på, mener Hagen.

- Jeg anerkjenner dem ikke som eksperter. De er kjøpt og betalt. De får sin lønn fra staten og det er derfor de overdriver. Cicero har en egeninteresse i å overdrive og være alarmerende.

- Hvorfor har forskerne en egeninteresse i å villlede?

- Hvis et hvilket som helst oljeselskap mener noe, så avfeies det med at de har en egeninteresse. Da må dere gjøre det samme med forskere som er i institusjoner som er regjeringsfinansiert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer