Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg anerkjenner ikke deres menneskelagde lover i Norge

Ubaydullah Hussain i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettssaken mot Ubaydullah Hussain startet i Oslo tingrett i dag. Han er tiltalt for å ha kommet med indirekte terroroppfordringer på Facebook. Han står for ytringene, men både han og forsvarer John Christian Elden mener de ikke kan være straffbare.

- PST prøver å stoppe mine ytringer i det offentlige rom, sa Hussain i sin frie forklaring i rette ni dag.

- Det har ikke vært min hensikt å oppfordre til drap eller terror. Det har ikke vært min hensikt å skape frykt i befolkningen. Selv om deler av samfunnet kanskje vil synes at de er forkastelige, har jeg fortsatt rett til å ytre meg i det demokratiske samfunnet, som er så stolte av sin såkalte ytringsfrihet, sa han.

- Lojalitet til Allah og islam Hussain sa at han «bare svarer for Allah».

- Jeg anerkjenner ikke deres menneskelagde lover i Norge. Men dere må praktisere dem likt, også når noen har et annet syn enn dere. Min lojalitet er bare til Allah og islam.

Han forklarte at han mener vestlige myndigheter og medier «hyller vestens krigføring mot muslimer».

- Når muslimsk befolkning angrepes, så skyves det under teppe. Jeg har prøvd å svare med samme. Jeg vil fortsette å avsløre vestens hykleri og dobbeltmoral, sa han.

- Politisk aktiv Hussain sa videre at han ikke ønsket å svare på flere spørsmål om saken fra verken dommer, aktor eller forsvarer. Statsadvokat Carl Fredrik Fari sa han likevel ville stille spørsmål, og at Hussain fikk se hva han ville svare på. Hussain besvarte Faris spørsmål om sin egen religiøse bakgrunn, om islam og om han har memorert koranen eller ikke.

- Jeg har vært praktiserende muslim så godt som hele livet mitt. Jeg har blitt politisk aktiv de senere årene. Fra 2008-2009, sa Hussain.

Blant kommentarene Hussain er tiltalt for er hans hyllest av de to mennene som drepte den britiske soldaten Lee Rigby på med kniv og machete på gata i London, og da han mente terroristene som drepte blant annet fem 5 nordmenn i Algerie, fortjente «Allahs høyeste belønning».

I den første pausen i retten i dag hilste Hussain på fire kamerater av ham som hadde møtt i retten, og snakket med pressen.

- Har du endret måten å ytre deg på etter tiltalen?

- Jeg har ikke endret meg noe. Jeg angrer de mailene jeg sendte til journalister, de var uheldige og det skulle aldri ha skjedd. Men jeg synes det er absurd at jeg er tiltalt for disse kommentarene. Det har kommet mye kraftigere ytringer fra profilerte muslimer i både Storbritannia og Danmark, uten at det har blitt straffesaker, sier Hussain til Dagbladet.

- Indirekte oppfordringer 29-åringen er tiltalt etter straffelovens paragraf 147 c som er ment å ramme forstadiet til terrorhandlinger. Aktor Carl Fredrik Fari sa i sitt innledningsforedrag at påtalemyndigheten mener det er snakk om indirekte oppfordringer.

- Sakens spørsmål er, slik jeg ser det, om bestemmelsen også kan omfatte mer indirekte oppfordringer til terror, sa statsadvokaten i retten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media