- Jeg angrer ikke

Den amerikanske Taliban-soldaten John Walker mener han gjorde det riktige da vervet seg til tjeneste i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med TV-stasjonen CNN, tatt opp rett etter Walker ble tatt til fange av amerikanske styrker, hevder han fortsatt at han gjorde det riktige valget da han dro til Afghanistan. Ifølge Walker startet fangeopprøret i Kunduz som en følge av enkelte Taliban-soldaters feilvurderinger.

- Etter at vi hadde overgitt våpnene våre og blitt fraktet i lastebiler til Kunduz, eksploderte plutselig en granat idet vi gikk av lastebilene. Noen hadde gjemt granater under klærne sine, jeg skjønner ikke hva de tenkte på. Det er mot islam å bryte en pakt, spesielt en militær pakt, sa Walker til CNN.

Talibanerne ble innestengt i en kjeller ved fortet, og ble hentet ut en og en for å kroppsvisiteres. Da skal en annen av fangene ha kastet en ny granat, og kampene begynte.

Amerikanske bombefly angrep opprørerne fra lufta, mens kjelleren Walker og andre talibanere satt i ble fylt med gass og tent på. Siden ble kjelleren fylt med iskaldt vann.

Etterhvert som vannet i kjelleren forsvant begynte det å stinke av døde kropper.

-Vi var enige om at vi kom til å dø. Det verste som kunne skjedd med oss om vi ble tatt til fange var å bli torturert eller drept. Vi ble torturert og hadde kommet til å dø i kjelleren også, så vi kunne like gjerne overgi oss, sa Walker til CNN.

På spørsmål om han hvordan han syntes det hadde vært å delta i Jihad, hellig krig, svarte Walker at det var akkurat som han trodde, og at han definitivt hadde gjort det riktige valget ved å bli med i krigen.

Se videointervjuet med John Walker

FANGE:</B> Amerikaneren John Walker har blitt avhørt av amerikanske etterforskere. I går sendte CNN et intervju med Walker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer