«Jeg anser ikke meg selv som en pasifist, antikriger eller militærnekter»

Chelsea Manning snakker ut om «WikiLeaks-dommen».

I KVINNEKLÆR:  På dette bildet fra 2010 poserer Bradley Manning som kvinne. Foto: US ARMY / REUTERS / NTB SCANPIX
I KVINNEKLÆR: På dette bildet fra 2010 poserer Bradley Manning som kvinne. Foto: US ARMY / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Chelsea Manning, tidligere Bradley Manning, uttaler seg nå offentlig om dommen for første gang siden hun ble dømt til 35 år bak lås og slå, skriver The Guardian.

Manning må i fengsel fordi hun har utlevert hundretusener av hemmeligstemplet dokumenter til WikiLeaks. Manning risikerte en maksimumsstraff på 90 års fengsel.

22. august forklarte for øvrig Bradley Manning at hun skifter navn til Chelsea Manning. Mannings påstand om at han er kjønnsforvirret var en vesentlig del av hans forsvar under rettssaken.

Nå ønsker Mannning å fortelle at lekkasjene ble gjort med fredelige hensikter.

«Jeg føler det offentlige ikke kan bestemme hvilke vedtak og politikk de skal føre, når de ikke engang vet de mest elementære detaljene i deres handlinger», skriver Manning.

Vant pris Manning vant i forrige måned en internasjonal fredspris for sitt «fremragende arbeid for fred etter den avslørende informasjonen om amerikanske krigsforbrytelser», ifølge juryen. Manning skriver at hun ikke visste at hun hadde vunnet denne prisen.

I det siste innlegget som nå er skrevet, legger Chelsea trykk på at hun ikke er noen «landsforræder».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer