NYE SKO: Politimannen Lawrence Deprimo har blitt en helt på internett etter han kjøpte nye sko til en hjemløs mann i New York. Foto: Jennifer Foster/New York Police Department
NYE SKO: Politimannen Lawrence Deprimo har blitt en helt på internett etter han kjøpte nye sko til en hjemløs mann i New York. Foto: Jennifer Foster/New York Police DepartmentVis mer

- Jeg ante ikke at det var noen som tok bilde

Politimannen som rørte verden snakker ut. Men New York-politiet får hard kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av New York-politimannen Lawrence Deprimo (25) gikk verden rundt i går.

Deprimo fikk øye på den barfotede uteliggeren i bitende kulde og bestemte seg derfor for å kjøpe sko til mannen.

- Det var iskaldt ute og jeg kunne se blemmene på mannens føtter. Jeg hadde på to par sokker og frøs, sa politimannen i et intervju med New York Times.

Tok bilde Mange har roset politimannens innsats, men andre har foreslått at bildet ikke er ekte.

Det avviste Deprimo på en pressekonferanse natt til fredag, norsk tid.

- Jeg la merke til mannen fordi noen sto og lo av at han ikke hadde på seg sko eller sokker. Da jeg spurte han om hvor skoene hans var svarte han at han aldri hadde eid et par sko, sa Deprimo.

Han tok dermed selv ansvar og gikk inn i en skobutikk og kjøpte fottøy til den kalde mannen.

- Da jeg kom ut med skoene og var i gang med å hjelpe den eldre mannen med å få dem på seg, tok Jennifer bilde. Jeg visste ikke at det var noen andre der før hun tok bildet, sa Deprimo.

- Jeg spurte han om vi skulle ta en kaffe og kanskje kjøpe litt mat, men han svarte med at jeg allerede hadde gjort mer enn nok. Han smilte fra øre til øre, sa Deprimo.

Hard kritikk Men New York-politiet får samtidig refs fra byens uteliggere og deres advokater, skriver LA Times.

Et kjapt Google-søk viser at hjemløse og New York-politiet ikke bare er en solskinnshistorie.

En video fra oktober viser en hjemløs mann som blir banket opp av to politimenn da han prøvde å sove på et ungdomssenter.

En annen hjemløs mann har tidligere fortalt om hvordan politiet voldelig kastet ham i bakken etter å ha satt håndjern på ham.

NY-politiet har også tidligere arrestert hjemløse uten å ha dekning for dette i loven. I Februar måtte politiet betale 15 millioner dollar i erstatning til over 22 000 mennesker som hadde blitt arrestert på feilaktig grunnlag.

Feil inntrykk Hjemløs-advokat Raul Rodriguez er ikke veldig imponert over den mediedekningen bildet har fått.

- Dette er Times Square, skjønner du? Og fordi det jobber så mange store og viktige mennesker der, er politiet nøye på hvem som får lov å oppholde seg i det området, sier Rodriguez til avisen.

- Det bildet gir et inntrykk av at hele NY-politiet har medlidenhet med uteliggere. Det stemmer ikke, legger Rodriguez til.