- Jeg ante ingenting og forsto ikke hva som skjedde

Edvard Moser satt på flyet da han fikk Nobelprisen.

HISTORISK: Edvard Moser og hans kone May-Britt og deres kollega John O´Keefe ble i dag tildelt Nobelprisen i medisin. Ekteparet Moser blir med det de første nordmennene som får nobelprisen i medisin. Foto: AP / Chrisitian Charisius / NTB scanpix
HISTORISK: Edvard Moser og hans kone May-Britt og deres kollega John O´Keefe ble i dag tildelt Nobelprisen i medisin. Ekteparet Moser blir med det de første nordmennene som får nobelprisen i medisin. Foto: AP / Chrisitian Charisius / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ekteparet May-Britt og Edvard Moser fikk Nobelprisen i medisin for sin hjerneforskning.

- Dette kom som lyn fra klar himmel. Jeg er veldig lykkelig nå, sier Edvard Moser til Dagbladet.

Han satt på flyet til München i Tyskland da Nobelkomiteen i Stockholm annonserte prisen i 10-tida i dag. Da han landa i 12.30-tida visste han ingenting om at han var nobelvinner.

- Da jeg kom ut av flyet ble jeg møtt av en velkomstkomité med blomster og greier. De sa jeg hadde vunnet en pris selv om det var litt uklart hvilken pris det gjaldt i begynnelsen. Jeg ante ingenting og forsto ikke hva som skjedde. Da jeg så at jeg hadde fått 150 eposter og en rekke tekstmeldinger fra Sverige, begynte jeg å se tegningen, sier en svært lykkelig Edvard Moser til Dagbladet.

Han får prisen sammen med sin kone May-Britt og britiskamerikanske John O´Keefe.

- Jeg har ikke kommet i kontakt med henne ennå. Jeg har prøvd å ringe henne to ganger, men jeg får ikke kontakt, sier han.

Siden han bokstavelig talt fikk beina tilbake på jorda etter flyturen har telefonen ikke stått stille. Han sier det ble gjort et forsøk på å komme i kontakt med piloten ombord i flyet som fraktet nobelprisvinneren, men uten hell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer