- Nalah (10) skadet av farlig Dentastix:

- Jeg åpnet kjeven hennes og fant en avkappet Dentastix full av småspiker

Lotte Hoel advarer mot Dentastix og pølser med spiker i. Historien hennes skaper kraftige reaksjoner.

SKADET SEG: Nalah (10) begynte å tygge på en Dentastix full av spiker sier hundeier Lotte Hoel. Foto: Privat
SKADET SEG: Nalah (10) begynte å tygge på en Dentastix full av spiker sier hundeier Lotte Hoel. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er helt galskap at noen kan gjøre noe sånt. Det virker som rein ondskap, sier Lotte Hoel, som i går publiserte et blogginnlegg hvor hun skriver at rottweiler-valpen Nalah (10 måneder) kom ut for en svært farlig Dentastix, som er en tyggepinne for hunder.

- Jeg oppfattet at hun plukket opp noe fra bakken, og jeg ba henne raskt slippe. Men hun adlød ikke ordren. Da jeg bøyde meg ned til henne pep hun kraftig. Jeg åpnet kjeven hennes og fant en avkappet Dentastix full av småspiker, sier Hoel som bor i Trondheim.

- Flere steder er rammet

ADVARER: Lotte Hoel advarer nå andre hundeiere og sier de må være på vakt for Dentastix eller pølser med spiker i som hunder kan begynne på tygge på. Foto: Privat
ADVARER: Lotte Hoel advarer nå andre hundeiere og sier de må være på vakt for Dentastix eller pølser med spiker i som hunder kan begynne på tygge på. Foto: Privat Vis mer

Hunden fikk ikke store skader, men hundeeieren ble sjokkert.

- Jeg fikk sjokk da tok den ut. Jeg reagerte også på at det lå en Dentastix på bakken, det er ikke en vanlig godbit å ha med seg på tur, sier Hoel om produktet som i sin rene form skal «bidra til å holde hundens tenner, tannkjøtt og ledd sunne», ifølge produsenten.

Hoel skriver på bloggen at flere områder er utsatt. Det skal også ha blitt funnet farlige Dentastix på Lade, Tiller, Trondheim sentrum, på Byåsen, Saupstad og Stjørdal den siste uka. Det er også funnet pølsebiter med spiker i, sier hun.

Hoels historie er også lagt ut på hundegrupper på Facebook og har skapt store reaksjoner, blant annet i gruppa «Hund funnet og savnet i Trøndelag».

- Jeg har aldri hørt om noe sånt før, men da historien ble delt i Facebook-gruppa forsto jeg at også mange andre hadde opplevd det samme, sier Hoel, som sier hun kastet den farlige Dentastix-en i en kontainer etterpå. Det angrer hun på nå.

DELER BUDSKAPET: May Kristin Thorsø, som har delt dette innlegget på Facebook-gruppen, sier til Dagbladet at det nå etterlyses bilder av Dentastix med spiker i og oppfordrer folk til å anmelde forholdet. 
DELER BUDSKAPET: May Kristin Thorsø, som har delt dette innlegget på Facebook-gruppen, sier til Dagbladet at det nå etterlyses bilder av Dentastix med spiker i og oppfordrer folk til å anmelde forholdet.  Vis mer

- Vi etterlyser bilder av disse tingene, sier hun.

- Skummelt

Lederen av Facebook-gruppa «Hund funnet og savnet i Trøndelag», Martina Pallokat, sier at hun nå har hørt om 10 til 12 tilfeller hvor folk har funnet Dentastix med spiker eller Dentastix dyppet i noe hun tror kan være rottegift.

- Nå har det vært mange episoder i Trondheim og Trøndelag. Det er skummelt hvis dette sprer seg, sier Pallokat, som hørte om den første episoden tidlig i forrige uke.

- Politiet er også varslet fra flere hold, sier hun.

- Sa de skulle hjelpe

Hoel sier at også hun har varslet politiet og dyrevernorganisasjonen Noah.

- Politiet skulle hjelpe til å advare på Twitter. De har fortsatt ikke skrevet noe og jeg vet ikke hvorfor, sier hun.

- Derfor er det viktig at vi fortsetter å dele dette, slik at vi får det ut til folket på egen hånd. Dette kan få fatale følger for dyrene våre dessverre, skriver Hoel på bloggen.

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt sier til Dagbladet at hun ikke vet om at noen har anmeldt forholdet.

- Vil dere ta en slik anmeldelse alvorlig og deretter legge ut en advarsel på Twitter?

- Selvfølgelig vil vi gjøre det, men nå kjenner jeg ikke til detaljene og har bare hørt ryktene fra Facebook, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie til Dagbladet.