- Jeg ba ham dra pokker i vold

Kjent britisk antirasist møtte Høibø under NRK Brennpunkt-opptak i fjor.

- PRESENTERTE SEG SOM PST-INFORMANT: Den britiske aktivisten Matthew Collins forteller til Dagbladet at NRK introduserte Høibø som en person som hadde videreformidlet informasjon om antirasister til PST. Collins satt ikke pris på dette og stemningen mellom den ble amper. Foto: David Sandison/Writer Pictures/SCANPIX
- PRESENTERTE SEG SOM PST-INFORMANT: Den britiske aktivisten Matthew Collins forteller til Dagbladet at NRK introduserte Høibø som en person som hadde videreformidlet informasjon om antirasister til PST. Collins satt ikke pris på dette og stemningen mellom den ble amper. Foto: David Sandison/Writer Pictures/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da NRK reiste til England i fjor sommer for å møte aktivister til intervjuer om høyreekstreme English Defence League (EDL) til en Brennpunkt-dokumentar, hadde de med seg hovedpersonen i kveldens program på Brennpunkt, Christian Høibø (32).

Høibø har lang bakgrunn som aktivist på venstresida i norsk politikk og ved internasjonale toppmøter. I kveld forteller han om hvordan har har levert informasjon til det hemmelige norske sikkerhetspolitiet PST i flere år.

På reisen møtte NRK blant annet antirasister som i flere år har kartlagt den høyreekstreme organisasjonen English Defence League (EDL). EDL har en norsk søsterorganisasjon, Norwegian Defence League (NDL).

Introdusert for Høibø Intervjuene ble brukt i en Brennpunkt-dokumentar om NDL som NRK sendte i oktober ifjor.

Aktivisten Matthew Collins ble intervjuet i NDL-dokumentaren. Matthew er forfatter og aktiv i det anti-ektremistiske nettverket Hope not Hate. Collins er forfatter av en bok om britiske hatgrupper på den ekstreme høyresiden og islamister.

I flere år jobbet han med skjult identitet for å avsløre høyreekstreme og nazister.  Han bekreftet i går ettermiddag at han møtte Høibø i England i mai i fjor da NRK intervjuet ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer