«Jeg ba henne om ikke å gjøre dette!»

BODØ: Stuepiken og resepsjonisten ved hotellet The Globe, som ble sjokkerte vitner til Hetals død, har forklart politiet at de opplevde at Mats Storvik forsøkte å kjøpe seg tid - og at han egentlig tenkte å overlate liket til de hotellansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram i politiforklaringene fra de to ansatte ved hotellet i Amsterdam, som ble lest opp i retten i går formiddag. Resepsjonisten og stuepiken ved The Globe, som ligger like ved Amsterdam hovedjernbanestasjon, ble avhørt i Bodø i august 1999.

Mats Storvik står tiltalt for medvirkning til selvmord på venninnen Hetal Amin. Under en interrailtur kjøpte han metadon til henne, og han var til stede da hun døde.

Alibijakt

Da resepsjonisten kom opp på hotellrommet, gråt Mats Storvik mens han leste opp et av selvmordsbrevene for den sjokkerte hotellverten. Deretter utbrøt han:

- Jeg ba henne om ikke å gjøre dette mens vi var på reise!

Denne sekvensen, som er hentet fra politiforklaringen til resepsjonisten, kan indikere at Storvik forsøkte å lage seg et alibi der han fraskrev seg ansvaret for Hetals død. Resepsjonisten antyder også at hun tror Mats hadde planer om å forlate åstedet.

Den kvinnelige resepsjonisten sa også at hun meget godt husket det unge paret fra Norge da de sjekket inn. I hennes politiforklaring er hun sitert slik:

«Jenta var i et strålende humør og sa: - Nå skal jeg ha en vidunderlig massasje.»

Tragedien

Det var stuepiken som oppdaget tragedien 23. januar 1998. Dette er et resymé av hennes politiforklaring:

«Jeg banket flere ganger på døra til rom 105 mellom klokka 09.10 og 09.20, for å spørre om de ønsket å beholde rommet. Jeg hørte det var folk der, men ingen åpnet. Til slutt sa en gutt: «Vi ønsker å bli.»

- Ved 11-tida banket jeg på døra igjen. Da kom gutten ut, og sa: «Jeg tror vi har et stort problem. Jeg tror venninna mi er død.» Han var hvit i ansiktet og syntes å være i sjokk. Han sa at hun hadde forsøkt selvmord ved juletider, og at han trodde hun denne gangen hadde klart det. Jeg trodde hun levde, men han fortsatte å overbevise meg om at hun var død og hadde begått selvmord.

«Jeg oppfattet ham som en kjølig person. Han bare sto der og gjorde ingenting for å berge jenta - sa at det var ingen vits i å gjøre noe. Jenta lå naken på magen, med et laken trukket halvveis over seg. Jeg løp ned etter hjelp.»

Var sint

Hun hentet resepsjonisten, som deretter kom opp. Dette er hennes kortversjon:

- Jeg kjente at piken fortsatt var varm. Jeg var sint på gutten, og forlangte at han skulle snu henne så jeg fikk se ansiktet. Gutten rygget ut av rommet, og lutet seg med ryggen mot døra. Det var da Storvik leste fra et av brevene, og sa at han hadde bedt henne vente. Han la til at jenta hadde pustet da han gikk ned til frokost.

- Vi fant flere tabletthylser og tung, spesiell litteratur i rommet. Jeg husker at jeg tenkte at gutten prøver å kjøpe seg tid - og egentlig har tenkt å overlate liket til oss. Jeg fortalte politiet som kom til hotellet, at jeg følte at dette ikke dreide seg om et vanlig selvmord. En politimann svarte: «Det kan være, men det får vi aldri vite.» Kvelden før hadde gutten og jenta gått flere ganger til og fra rommet - alene eller sammen. De siste gangene var det bare gutten som gikk til og fra.

HOTELL THE GLOBE:Respesjonisten og stuepiken på The Globe (bildet) i Amsterdam ble sjokkert vitner til Hetals død og Mats Storviks eiendommelige reaksjon. På bildet ses også "Pillebrua", der Mats Storvik skal ha kjøpt metadontablettene som drepte Hetal.