- Jeg ba til Gud om at han måtte hjelpe meg

Karl Skredlund (89) sto med snø opp til haka i tre kvarter i sin egen stue før naboene fikk måket han løs. - Jeg ba til Gud om at han måtte hjelpe meg, forteller 89-åringen fra Tamokdalen i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karl Skredlund forteller historien fra sykesengen ved Regionsykehuset i Tromsø fordi han vil at hele landet skal få vite at det finnes gode naboer.

Klokken 9.30 i går morges gikk to skred i Tamokdalen. Snøen ødela fjøset og garasjen, og deler av huset til Skredlund som bor på gården med samme navn.

- Jeg hadde akkurat spist frokost og gikk ut på kjøkkenet. Da så jeg at strømmen gikk, og straks etter kom en forferdelig syklon og la seg på vinduene. Det gikk en tiendedel av et sekund og så hørte jeg et kjempesmell, sier Skredlund til Dagbladet.

Snøskavlen kom inn gjennom vinduene og delte kjøkkendøren på midten.

- Snøen slo meg mot veggen. Beina mine ble presset under sofabenken og overkroppen ble vridd rundt sofaen. Jeg ble pakket inn i tung snø; hard snø som fordelte seg rundt hodet mitt og rakk meg opp til haka. Det var lett å holde seg rolig reint fysisk for jeg kunne jo ikke lee på meg, men det var vanskelig å holde seg rolig i tankene.

- Jeg tenkte på at hjelp ville komme og så ba jeg Gud om at han måtte hjelpe meg hvis det var mulig, forteller Skredlund.

Etter tre kvarter kom tre naboer til stedet og fikk berget 89-åringen ut av snømassene.

Skredulykken i Tamokdalen:  Hele bygda evakueres
Skredulykken i Tamokdalen: Hele bygda evakueres Vis mer
OVERLEVDE: Karl Skredlund (89) er sjeleglad for at han overlevde da han ble tatt av ras i sin egen stue.