Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg befølte brystene hennes. Det var veldig dumt

Tre sykehusansatte befant seg i rommet da helikopterlegen (39) befølte ei jente som lå i narkose på operasjonsbordet.

AKTOR: Aktor Arne Ingvald Dymbe spurte i retten i dag ut den tiltalte 39 år gamle mannen om seansen han filmet på operasjonsstua på Elverum sykehus. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
AKTOR: Aktor Arne Ingvald Dymbe spurte i retten i dag ut den tiltalte 39 år gamle mannen om seansen han filmet på operasjonsstua på Elverum sykehus. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Den 39 år gamle tidligere helikopterlegen har i dag forklart seg i Hamar tingrett. Mannen erkjente seg skyldig på 11 av de 77 tiltalepunktene.

Befølte brystene Et av de mest alvorlige forholdene han er tiltalt for fant sted på operasjonsstua på Sykehuset i Elverum i desember 2009. Ifølge tiltalen skal 39-åringen, som den gang var overlege ved sykehuset, ha befølt ei jente mens hun lå i narkose der. Han skal ha tatt på jentas nakne bryster og ført en hånd mot hennes skjede og/eller tatt på den.

Den tidligere overlegen erklærte seg ikke skyldig i å ha gjort dette, men innrømte i sin forklaring å ha befølt jentas bryster:

- Mens jeg satt der på enden av senga, tok jeg opp mobilen jeg hadde i lomma og filmet blant annet meg selv. Og uten at det var mål og mening bak det, klemte jeg henne først på det ene brystet og deretter på det andre.

Han forklarte at jenta lå på ryggen på operasjonsbordet og sov. I rommet med ham var det tre andre sykehusansatte - en lege og to sykepleiere.

- Lei meg Mannen fikk deretter spørsmål av aktor Arne Ingvald Dymbe om jenta hun var naken på overkroppen.

- Ja, svarte tiltalte, men tilføyet:

- Vi tar på pasientene hele tiden, for å sørge for riktig temperatur. Men jeg skulle ikke tatt henne på brystet. Det er jeg forferdelig lei meg for.

To filmer Legen skal ha tatt opp to filmer fra operasjonsstua. På den første filmen befølte han jenta på brystene, og på den andre beveget han i tillegg hånda under teppet hun hadde over seg. I retten nektet mannen for å ha befølt eller forsøkt å beføle skjeden hennes.

- Jeg tok hånda inn under varmeteppet. Det gjør vi også, for å sjekke temperaturen. Men slik jeg satt hadde jeg ingen intensjon om å ta henne på kjønnsorganet, det hadde jeg heller ingen mulighet til. De andre ville oppdaget det, hevdet mannen.

- Er det slik at du mener dette var en del av behandlingen, spurte aktor.

- Jeg kjente langs flanken hennes for å sjekke temperaturen, svarte tiltalte.

Fingre foran ansikt Ifølge aktor holdt den tiltalte hånde under teppe en del sekunder, og da han tok den fram igjen rettet han to fingre fram foran ansiktet.

- Indikerer det noe? spurte aktor Dymbe.

- Jeg kan ikke skjønne at jeg holdt opp to fingre. Jeg har ikke holdt opp to fingre. Hva gjorde jeg med dem? svarte tiltalte.

- Du holdt to fingre opp foran ansiktet, sa aktor.

Den tiltalte fikk deretter spørsmål om hva som var hans intensjon ved å filme seansen. Han svarte at han ikke hadde noen intensjon ved det.

Han sa også at han nekter straffskyld fordi det i tiltalen står at han har tatt hånda ned mot jentas kjønnsorgan.

- Det har jeg ikke gjort, men jeg skjønner at det kan se slik ut. At jeg har tatt på brystene hennes er selvklart, sa mannen.