- Jeg begriper ikke hvor Elvestuen har dette fra

Frp mener Elvestuens klimamål-uttalelse går ut over hva partiene ble enige om.

KLINSJ: Frp's Terje Halleland mener Klima- og miljøminister Ola Elvestuen nå går utover det regjeringspartiene har blitt enige om. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
KLINSJ: Frp's Terje Halleland mener Klima- og miljøminister Ola Elvestuen nå går utover det regjeringspartiene har blitt enige om. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som Fremskrittspartiet står midt i en brudulje med regjeringspartnerne om bompenger, skaper enda en klimasak splittelse mellom Venstre og Frp.

For mens Frp må tåle beskyldninger om å se bort fra Granavolden-erklæringen med sine bom-krav, beskylder nå Terje Halleland (Frp) klimaminister Ola Elvestuen (V) for å gjøre det samme.

- Begriper ikke hvor han har det fra

Årsaken er at Elvestuen nå sier til Dagbladet at hele klimakuttet på 45 prosent innen 2030, i sektorene transport, landbruk, bygg og avfall, skal gjennomføres med kutt i Norge.

- Jeg kan ikke begripe hvor Elvestuen har dette fra. Det går i så fall utover det vi har avtalt i Granavolden, sier Halleland til Dagbladet.

Hvor stor del av disse kuttene, i det som kalles «ikke-kvotepliktig sektor», som skal gjøre i Norge, og hvor mye vi kan betale for at gjøres i andre EU-land (blant annet gjennom kvotekjøp), har vært et av de store stridsspørsmålene i norsk klimapolitikk de siste åra.

Strammet inn i Granavolden

Mens SV, Miljøpartiet de grønne og Arbeiderpartiet, ønsker å gjennomføre hele kuttet innenlands, har regjeringspartiene hele tiden holdt døra åpen for å bruke det som kalles «fleksible mekanismer» i EU-regelverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer