FOLKEHAV: Titusenvis av mennesker møtte opp for å demonstrere mot rasisme. Foto: Expressen
FOLKEHAV: Titusenvis av mennesker møtte opp for å demonstrere mot rasisme. Foto: ExpressenVis mer

- Jeg begynte å gråte da jeg så tusenvis av folk

17 år gamle Felicia inviterte til demontrasjon mot Sverigedemokraterna og rasisme. Tusenvis møtte opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Jeg begynte å gråte, sier Felicia Margineanu (17) på spørsmål om hvordan hun opplevde at tusenvis av mennesker møtte opp i demonstrasjonen.

Hun begynte i går å reklamere for kjempedemonstrasjonen på Facebook, og kunne i dag se folkemassene samle seg på Sergels torg i Stockholm.

- Jeg prøver å skape litt positivitet, sier Felicia, som sier hun ble helt slått i bakken av å se så mange markere avstand mot rasisme.

Hun sier folk nå beveger seg mot Riksdagen. Lovgiverne skal ikke få være i fred.

- Jeg ble ikke overrasket over valgresultatet, SD har fått mange nye medlemmer, men mener det er viktig å reagere, slår 17-åringen fast.

Partiet omtales som rasistisk og fremmedfiendtlig. En av de nye Riksdagen-representantene uttalte i dag at man ikke kan være muslim og svensk, hvis man tar religionen på alvor. I Magasinets sak om partiet før valget kommer den brungrumsete bakgrunnen til partiet fram.

Sverigedemokraterna fikk over fem prosent av stemmene i gårsdagens valg og får dermed 20 mandater i Riksdagen. Det gjør at statsminister Fredrik Reinfeldt og Alliansen mister flertallet de hadde, til tross for at de gikk fram.

Parolene i demonstrasjonen er «Ingen rasister i Riksdagen», «Stopp utvisningen av asylsøkere», «Nei til SD, ja til demokrati».

INITIATIVTAKER: Felicia Marineanu inviterte til demonstrasjonen på Facebook. Responsen var overveldende. Foto: Privat
INITIATIVTAKER: Felicia Marineanu inviterte til demonstrasjonen på Facebook. Responsen var overveldende. Foto: Privat Vis mer