- Jeg begynte å gråte da jeg så tusenvis av folk

17 år gamle Felicia inviterte til demontrasjon mot Sverigedemokraterna og rasisme. Tusenvis møtte opp.

FOLKEHAV: Titusenvis av mennesker møtte opp for å demonstrere mot rasisme. Foto: Expressen
FOLKEHAV: Titusenvis av mennesker møtte opp for å demonstrere mot rasisme. Foto: ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Jeg begynte å gråte, sier Felicia Margineanu (17) på spørsmål om hvordan hun opplevde at tusenvis av mennesker møtte opp i demonstrasjonen.

Hun begynte i går å reklamere for kjempedemonstrasjonen på Facebook, og kunne i dag se folkemassene samle seg på Sergels torg i Stockholm.

- Jeg prøver å skape litt positivitet, sier Felicia, som sier hun ble helt slått i bakken av å se så mange markere avstand mot rasisme.

Hun sier folk nå beveger seg mot Riksdagen. Lovgiverne skal ikke få være i fred.

- Jeg ble ikke overrasket over valgresultatet, SD har fått mange nye medlemmer, men mener det er viktig å reagere, slår 17-åringen fast.

Partiet omtales som rasistisk og fremmedfiendtlig. En av de nye Riksdagen-representantene uttalte i dag at man ikke kan være muslim og svensk, hvis man tar religionen på alvor. I Magasinets sak om partiet før valget kommer den brungrumsete bakgrunnen til partiet fram.

Sverigedemokraterna fikk over fem prosent av stemmene i gårsdagens valg og får dermed 20 mandater i Riksdagen. Det gjør at statsminister Fredrik Reinfeldt og Alliansen mister flertallet de hadde, til tross for at de gikk fram.

Parolene i demonstrasjonen er «Ingen rasister i Riksdagen», «Stopp utvisningen av asylsøkere», «Nei til SD, ja til demokrati».

INITIATIVTAKER: Felicia Marineanu inviterte til demonstrasjonen på Facebook. Responsen var overveldende. Foto: Privat
INITIATIVTAKER: Felicia Marineanu inviterte til demonstrasjonen på Facebook. Responsen var overveldende. Foto: Privat Vis mer