FANT MAPPE FULL AV PENGER: Arnt Roger Myrvoll (48) fra Senja fant 48 000 kroner langs veien. Han var aldri i tvil om hva han ville gjøre med pengene. MMS-foto: Helge Nitteberg / Nordlys
FANT MAPPE FULL AV PENGER: Arnt Roger Myrvoll (48) fra Senja fant 48 000 kroner langs veien. Han var aldri i tvil om hva han ville gjøre med pengene. MMS-foto: Helge Nitteberg / NordlysVis mer

- Jeg begynte å telle sedler, men da jeg kom til 30 000, gadd jeg ikke mer

Arnt Roger Myrvoll fant 48 000 kroner på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 43 år gamle Arnt Roger Myrvoll satt i bilen på vei til jobb da han så ei mappe som lå langs veien. 43-åringen, som forteller om det spesielle funnet til Nordlys, stoppet bilen, gikk ut og plukket opp mappa.

- Da så jeg at den var full av penger. Jeg begynte å telle sedlene, men da jeg kom til 30 000 gadd jeg ikke mer, sier Myrvoll til Dagbladet.

Mappa, som totalt inneholdt 48 000 kroner, la han i bilen før han kjørte videre til jobb.

- Jeg pleier ikke låse bilen, men denne dagen sørga jeg for at alle dører var skikkelig låst, forteller Myrvoll.

Mistet omsetning Hva han ville gjøre med pengene var han ikke i tvil om. Som Nordlys skriver gikk han i lunsjpausen til lensmannskontoret på Finnsnes og leverte mappa til politiet.

- Da hadde de allerede fått melding fra en som hadde mistet ei mappe; en lokal butikk hadde mistet omsetninga si, sier Myrvoll il Dagbladet.

Vel tilbake på jobb ble Myrvoll etter et par timer oppringt på ny. Ærligheten hans skulle nemlig vise seg å bli lønnsom, for lensmannen kunne opplyse om at ei finnerlønn allerede lå klar til ham.

- Den var på ti prosent, altså 4800 kroner, forteller 43-åringen.

- Ingen bismak Å beholde alle de 48 000 kronene var aldri et alternativ for Myrvoll.

- Uansett hva jeg hadde brukt dem på hadde det skjedd med en bismak. Jeg veit hvor hæselig det er å miste noe, sier han.

Finnerlønna vil han imidlertid bruke uten bismak.

- Det er penger jeg ærlig og redelig har fortjent, sier han.

FINNERLØNN: Arnt Roger Myrvoll fikk 4800 kroner i finnerlønn for sin gode gjerning. MMS-foto: Helge Nitteberg / Nordlys
FINNERLØNN: Arnt Roger Myrvoll fikk 4800 kroner i finnerlønn for sin gode gjerning. MMS-foto: Helge Nitteberg / Nordlys Vis mer