Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg begynte å telle sedler, men da jeg kom til 30 000, gadd jeg ikke mer

Arnt Roger Myrvoll fant 48 000 kroner på gata.

FANT MAPPE FULL AV PENGER: Arnt Roger Myrvoll (48) fra Senja fant 48 000 kroner langs veien. Han var aldri i tvil om hva han ville gjøre med pengene. MMS-foto: Helge Nitteberg / Nordlys
FANT MAPPE FULL AV PENGER: Arnt Roger Myrvoll (48) fra Senja fant 48 000 kroner langs veien. Han var aldri i tvil om hva han ville gjøre med pengene. MMS-foto: Helge Nitteberg / Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 43 år gamle Arnt Roger Myrvoll satt i bilen på vei til jobb da han så ei mappe som lå langs veien. 43-åringen, som forteller om det spesielle funnet til Nordlys, stoppet bilen, gikk ut og plukket opp mappa.

- Da så jeg at den var full av penger. Jeg begynte å telle sedlene, men da jeg kom til 30 000 gadd jeg ikke mer, sier Myrvoll til Dagbladet.

Mappa, som totalt inneholdt 48 000 kroner, la han i bilen før han kjørte videre til jobb.

- Jeg pleier ikke låse bilen, men denne dagen sørga jeg for at alle dører var skikkelig låst, forteller Myrvoll.

Mistet omsetning Hva han ville gjøre med pengene var han ikke i tvil om. Som Nordlys skriver gikk han i lunsjpausen til lensmannskontoret på Finnsnes og leverte mappa til politiet.

- Da hadde de allerede fått melding fra en som hadde mistet ei mappe; en lokal butikk hadde mistet omsetninga si, sier Myrvoll il Dagbladet.

Vel tilbake på jobb ble Myrvoll etter et par timer oppringt på ny. Ærligheten hans skulle nemlig vise seg å bli lønnsom, for lensmannen kunne opplyse om at ei finnerlønn allerede lå klar til ham.

- Den var på ti prosent, altså 4800 kroner, forteller 43-åringen.

- Ingen bismak Å beholde alle de 48 000 kronene var aldri et alternativ for Myrvoll.

- Uansett hva jeg hadde brukt dem på hadde det skjedd med en bismak. Jeg veit hvor hæselig det er å miste noe, sier han.

Finnerlønna vil han imidlertid bruke uten bismak.

- Det er penger jeg ærlig og redelig har fortjent, sier han.

FINNERLØNN: Arnt Roger Myrvoll fikk 4800 kroner i finnerlønn for sin gode gjerning. MMS-foto: Helge Nitteberg / Nordlys
FINNERLØNN: Arnt Roger Myrvoll fikk 4800 kroner i finnerlønn for sin gode gjerning. MMS-foto: Helge Nitteberg / Nordlys Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media