- Jeg behandlet bin Laden

Den pakistanske legen Amir Aziz sier han møtte bin Laden etter terrorangrepene i fjor høst. Da var sjefsterroristen ved god helse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amir er nylig løslatt etter å ha blitt holdt fanget og blitt forhørt av FBI og CIA i en måned. I ett intervju med nyhetsbyrået AP forteller han om sin kontakt med verdens mest ettersøkte mann.

Aziz møtte bin Laden for første gang i 1999. Al-Qaida-lederen trengte legehjelp etter å ha falt av en hest i det sørlige Afghanistan. Andre gang de møttes var i november i fjor høst, to måneder etter terrorangrepene mot USA. Da skulle han behandle Mohammed Atef, en annen al-Qaida-leder, i Kabul.

- Da jeg sist så bin Laden var han ved god helse. Han gikk, og var i god form, sier Aziz. Han var overrasket over hvor rolig og avslappet terrorlederen var.

Aziz avviser påstandene om at bin Laden har nyreproblemer.

- Jeg så ingen tegn på nyresykdom eller at han fikk dialyse (blodrensing for pasienter med nyreproblemer, red. anm.). Folk som går til dialysebehandling får et spesielt utseende. Det hadde ikke bin Laden, sier Aziz.

- Visste ingenting

Aziz avviser påstandene om at han kjente til terrorangrepene på forhånd. Som ortopedisk kirurg var han mer opptatt av skiveutglidninger enn selvmordsangrep.

- Påstandene til de som forhørte meg var forbløffende, for å si det mildt. Jeg ble fortalt at jeg hadde hjulpet al-Qaida med å lage kjemiske, biologiske og kjernefysiske våpen - hele greia, sier han til AP.

Hvor morgen ble han fraktet til forhørsrommet i den pakistanske byen Rawalpindi med bind for øynene. De sju amerikanske agentene som sto for forhørene holdt av og til på i hele 19 timer.

Aziz sier at han ikke ble torturert, men at all sigarettrøyken plaget ham.

- Jeg har aldri røyket så mye passivt i mitt liv. Jeg greide nesten ikke å puste. Hver agent røykte nesten en pakke inne i det rommet hver dag.

ANGRER IKKE: Amir Aziz angrer ikke på at han ikke anga bin laden. - Det er min plikt å behandle alle som slåss for det som er rett, sier han til nyhetsbyrået AP.