Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg beklager sterkt de traumene jeg har påført så mange

Lommemannen i retten.

BEKLAGER: For første gang siden Erik Andersen ble tatt som Lommemannen beklager han overfor alle ofrene i saken.
BEKLAGER: For første gang siden Erik Andersen ble tatt som Lommemannen beklager han overfor alle ofrene i saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Erik Andersen (62), omtalt som Lommemannen, forklarer seg i Asker og Bærum der han kjemper for å bli prøveløslatt.

I sin forklaring ønsker han å holde et innledningsinnlegg:

- Jeg vil benytte denne anledningen til å henvende meg til de fornærmede i saken og deres familie, sier han.

Erik Andersen tok en slurk vann før han fortsatte.

- Jeg ønsker å si unnskyld og beklage sterkt de traumene jeg har påført så mange, sier han.

Det ble stille igjen.

- Jeg trodde jeg skulle være sterk nok til å gjennomføre dette, men det ser ut til å svikte litt, sier han.

Erik Andersen (62) beklager dermed for første gang til alle de 66 ofrene han er dømt for å ha forgrepet seg mot. Under tingrett- og lagmannsrettbehandlingen beklaget han ikke og nektet straffskyld for de aller fleste av tilfellene han var tiltalt for. I retten i dag forklarte han at han var i en tåke etter at han ble pågrepet og at han fornektet og fikk veldig mange dårlig råd av flere.

Han henvender seg til sin familie, venner og kjente.

- Jeg beklager skuffelsen og ubehaget jeg har påført de, sier han.

- Jeg beklager overfor alle de andre som ble mistenkt. Det må ha vært en veldig belastning. sier han.

Han sier videre at det ikke finnes noe unnskylldning for det han gjorde, men sier det er på plass med en forklaring.

- Sannheten er at jeg har lesset over mine barndomsovergrep på mine fornærmede om igjen og igjen. I tro kopi av det jeg selv var utsatt for som liten, hevder han i retten.

Han mener ikke overgrepene var seksualisert motivert, men at han måtte ikle seg en drakt og oppsøke steder der han kunne bli oppdaget og lokket til seg unge gutter.

- Hva er det samfunnet vil? Jeg kan ikke ta livet av meg for å vise hvor lei meg jeg er. Det jeg kan vise er at jeg aldri vil komme til å gjøre det igjen, sier Erik Andersen i sin tale i retten.

Han sier han bygger seg et nytt hus i Hordaland der han ønsker å kjøpe seg en hund og ha et godt samarbeid med friomsorgen.

- Jeg ser at media fortsatt kaller meg Lommemannen, men han er borte. Han forsvant i et fossefall sommeren 2006. Det vet jeg for da sluttet jeg med overgrep og det var jeg som kastet han. Jeg fryktet for barn i familien min og jeg forsto at barna jeg forgrep meg mot også ar familie, hevder han.

- Selv om det er nyanser i dommen jeg er uenig i, er det jeg som er gjerningsmannen og har ansvaret, sier Andersen og legger til at han ikke ønsker å snakke i detalj om de mest alvorlige tiltakepunktene mot ham i dag.

Han sier han under soningen har brukt flere timer hver dag på å sette seg inn i sin kriminalitet i et forsøk på å forstå hva som gikk galt.

- Det er nytt for oss at han nå erkjenner og beklager alle forhold selv med noen nyanser. Det er også nytt at han sier å ha tatt innover seg forholdene han står bak, sier statsadvokat Per Egil Volledal til Dagbladet.

Han kommenterer ikke direkte om han mener Andersen er troverdig når han nå beklager.

- Vi har bare så vidt begynt. Talen hans i dag er ganske lik i tonen som monologen han holdt i tingretten, sier Volledal.

Andersen er allerede dømt for forholdene han nå innrømmer å stå bak og Volledal tror ikke det vil bli aktuelt for de respektive politidistrikt å ta opp sakene på nytt. Også fordi de fleste av dem er forhold en god stund tilbake i tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media