Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg beklager

- Jeg ønsker selvfølgelig å gjøre opp for meg, sier NRKs forbrukerjournalist Elin Rhulin Gjuvsland. Nå vil hun betale gjelda på 23 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Hamar Arbeiderblad som i dag kunne melde om NRK-reporterens ubetalte husleie.

I ettermiddag sendte Ruhlin Gjuvsland en epost til flere av avisene som hadde kastet seg på saken.

- Jeg var i utgangspunktet, den gangen for fire år siden, uenig i kravet fra Haugans Hus. Firmaet kontaktet meg i forrige uke, og bedyret at de skulle gå til pressen hvis jeg ikke betalte, skriver hun i eposten.

- Jeg ba om å få tilsendt sakspapirene for å friske opp fakta før jeg kunne svare dem. De sa de skulle gjøre dette, men jeg har pr i dag ikke mottatt disse papirene. Det ble heller ikke satt noen frist, slik artikkelen sier.

- Jeg har i dag vært i kontakt med firmaet, og vi er enige om sakens videre gang. Jeg ønsker selvfølgelig å gjøre opp for meg og beklager at dette ikke har skjedd før.

Møtte ikke opp

Det opprinnelige kravet fra utleier Haugans Hus lød på 5249 kroner i husleie og felleskostnader. I tillegg fikk hun ei regning på 4900 kroner for dårlig sluttrengjøring.

En en dom i Oslo forliksråd fra 2000 ble Ruhlin Gjuvsland dømt til å betale manglende husleie til firmaet. Haugans Hus hadde leid ut en leilighet til henne på Hamar fram til 1997. Ruhlin Gjuvsland møtte ikke opp i forliksrådet, forfallet ble kjent ugyldig, og det ble utstedt en uteblivelsesdom. Fristen for å betale var på 14 dager. Gjelda ble ikke betalt.

Rentene har løpt, og i dag lyder kravet på 23000 kroner.

Tok kontakt

Inkassoselskapet Lindorff fikk deretter i oppdrag å inndrive pengene. I et brev datert 21. mai 2002 skrev Lindorff at Ruhlin Gjuvsland er insolvent. «Undersøkelse vi har foretatt viser at skyldner for tiden ikke eier noe som kan gi dekning for kravet», skrev Lindorff.

Firmaet forbrukerinspektøren skylder penger heter nå Utstillingsplassen Eiendom AS. Der har man i lang tid forsøkt å få kontakt med Ruhlin Gjuvsland. Det lyktes endelig sist onsdag.

Da fikk NRK-journalisten beskjed om at hun måtte si fra hvordan hun ville gjøre opp for seg innen mandag 12.00. NRK-kjendisen ga ingen beskjed.

Men i dag har hun tatt kontakt med selskapet og gitt beskjed om at hun vil ordne opp.

- Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at Elin Rhulin Gjuvsland nå har vært i kontakt med oss og bekreftet at gjelden vil bli betalt, heter det i en faks Dagbladet har fått fra økonomidirektør Bjørn Øien i Utstillingsplassen Eiendom.

- INGEN KOMMENTAR:</B> Elin Rhulin har vært i kontakt med firmaet hun skylder penger, og sagt hun vil betale gjelda.