Erna Solberg

- Jeg beklager

Statsminister Erna Solberg (H) forteller at hun har ringt Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og beklaget.

HASTEINNKALTE: Erna Solberg hasteinnkalte til pressekonferanse i Oslo tirsdag kveld. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med 45 minutters varsel, kalte statsminister Erna Solberg inn til pressemøte klokka 20 tirsdag kveld. I forkant bekreftet statssekretær ved SMK, Rune Alstadsæter, overfor Dagbladet at tema var «VG-utspillet søndag fra ordføreren i Molde».

Solberg forteller at hun har ringt Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og beklaget.

Bakgrunnen for beklagelsen er avsløringene om at Solbergs egen statssekretær Peder W. Egseth (H) hjalp Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) komme i kontakt med VG før et intervju der Dahl rettet krass kritikk mot byrådet i Oslo for håndteringen av coronapandemien.

- Jeg vil understreke at jeg beklager for at SMK har vært involvert i et utspill som strider mot regjeringens arbeid. Jeg har derfor i kveld ringt Raymond Johansen og beklaget SMKs involvering, sier Solberg.

- Unødvendig i coronadebatten

- Folk og bedrifter over hele landet er nå slitne og trøtte av coronatiltak. Enten du bor i nord, sørvest eller her i Oslo-området. Jeg mener vi alle må bidra, men det er ingen tvil om at Oslo har hatt det tøffere enn andre. Jeg mener utspill som setter by og land opp mot hverandre er unødvendige i coronadebatten, sa Solberg innledningsvis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer