- Jeg ber deg om å bruke din autoritet til å spare hans liv

Sotloffs mor trygler IS om å spare sønnen.

TRYGLER TERRORISTENE: I en video henvender Shirley Sotloff - moren til den amerikanske journalisten Steven Sotloff terrorgruppa IS, der hun ber de skååne sønnen. Foto: Reuters / Scanpix
TRYGLER TERRORISTENE: I en video henvender Shirley Sotloff - moren til den amerikanske journalisten Steven Sotloff terrorgruppa IS, der hun ber de skååne sønnen. Foto: Reuters / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Som mor ber jeg om at du er rettferdig, viser nåde og ikke straffer sønnen min for ting han ikke kan kontrollere, sier Shirley Sotloff i en video som New York Times har fått tak i.

Sønnen - den amerikanske journalisten Steven Sotloff (31) er tatt til fange av terrorgruppa Den islamske staten (IS). 31-åringen ble sist sett i  den samme videoen som viste halshoggingen av kollegaen James Foley.

Erfaren journalist Det fryktes at Sotoff, i likhet med kollegaen, vil bli henrettet. I videoen der Foley ble drept, sa IS at 31-åringen ville lide samme skjebne som Foley dersom USA fortsetter å bombe IS-mål i Irak.

Sotloff er en erfaren Midtøsten-journalist som har bodd i den islamske verden i flere år, og snakker arabisk. Han har reist inn og ut av Syria mange ganger, og det var på en tur fra den tyrkiske grensa og inn mot Syrias gamle finanshovedstad Aleppo han ble tatt som gissel, den 4. august 2013.

Henvender seg til lederen Fram til nå har Sotloffs familie valgt å ikke si noe offentlig om gisseltakingen, i håp at det ville gjøre situasjonen bedre for Steven Sotloff. Men i dag har jornalistens mor, Shirley Sotloff, kommet med en videobeskjed til gisseltakerne.

Her henvender hun seg direkte til Abu Bakr al-Baghdadi, som leder den ytterliggående opprørsbevegelsen IS.

- Jeg sender denne beskjeden til deg, Abu Bakral-Baghdadi al-Quraishi al-Hussaini, kalifen i Den islamske staten. Jeg er Shirley Sotloff, min sønn Steven er i dine hender, sier moren i videoen som New York Times har fått tak i.

- Spar hans liv - Jeg ber deg om å bruke din autoritet til å spare hans liv, og til å følge i fotsporene til profeten Mohammed, som beskyttet bokfolket, sier Sotloff, som viser til den muslimske profetens beskyttelse av kristne og jøder under islamsk lov.

På sin Twitter-konto presenterer Sotloff seg som en «stand-up filosof fra Miami». Sotloff har bodd i Jemen i flere år, og har vært de fleste steder i Midtøsten.

Han har jobbet som freelance-journalist for blant annet anerkjente medier som Time Magazine og Christian Science Monitor.

Elsket den islamske verden Ann Marlowe, skribent og forretningskvinne, som skriver på Twitter at Sotloff bodde i Jemen i mange år, og at han elsket den islamske verden.

NESTEMANN PÅ DØDSLISTA: Dette er trolig Steven Sotloff, i hendene på morderne i Den islamske stat. REUTERS/Social Media Website via REUTERS TV ScanpixTS
NESTEMANN PÅ DØDSLISTA: Dette er trolig Steven Sotloff, i hendene på morderne i Den islamske stat. REUTERS/Social Media Website via REUTERS TV ScanpixTS Vis mer

- For dette er han truet med halshogging, skriver hun.

IS har erklært opprettelsen av et såkalt kalifat i områdene bevegelsens krigere har erobret i Irak og Syria.