«Jeg ber ikke om tilgivelse»

46-åringen som er siktet for drapene på to politifolk på øya Austbø i Nordland, skjønner det om de etterlatte aldri kan tilgi ham. - Det er uopprettelig det jeg har gjort, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brev til psykiatrien

Mannen sitter nå i Trondheim kretsfengsel i påvente av at saken skal komme opp til høsten. Han har skrevet et oppsiktsvekkende brev til psykatrimiljøet i Norge der han tar et kraftig oppgjør med behandlingen han fikk forut for drapene. Her kan du lese et utdrag fra brevet.

Lykkepille

46-åringen hadde store psykiske problem det siste året før skytingen.

Han føler seg som et offer for medikamentbruk gjennom behandlingen han fikk. Det undersøkes nå om 46-åringens bruk av blant annet lykkepille-varianten Efexor kan ha utløst hallusinasjoner som drev ham til drapene på Austbø.

Til Adresseavisen sier mannen likevel at han ikke vil fraskrive seg ansvaret for det som skjedde:

- Jeg vet at noe helt forferdelig skjedde. Det gjør meg forferdelig vondt. Jeg skjønner at det er mange som vil legge meg for hat. Jeg skjønner at de etterlatte ikke kan tilgi meg, sier mannen.

Nederlag

Han har tunge stunder i fengselet og tenker mye på det som skjedde i mars i år. Han er forberedt på mange år i fengsel:

- Jeg sitter her og kjenner nederlaget. Kjenner det med kropp og sjel. Jeg tenker mye på avdøde og familiene deres. For dem er jeg en jævla drapsmann.

- Er det slik du ser på deg selv?

- Ja, jeg er en jævla drapsmann, sier mannen til Adresseavisen.

FØRES I LAND Her blir den 46 år gamle psykiatriske pasienten ført i land i Sandnessjøen i mars etter at han hadde blitt pågrepet av politet.