«Jeg ber og håper at de må brenne til evig tid i helvete. Amen»

Slik reagerer Kristian Norheim (Frp) på IS-videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et rystende videoklipp offentliggjort av terrororganisasjonen Den Islamske staten (IS) vises et klipp som skal være en steining fra den IS kontrollerte byen Hama.

Det er en ung kvinne som steines av en gruppe menn. En av dem som deltar i steiningen skal angivelig være hennes far. Den unge kvinnen ber for livet sitt, men svarer henne med at hun må akseptere guds straff.

-En gjeng udyr Det sjokkerende klippet har fått Frp-politikeren Kristian Norheim, som er nestleder i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, til å reagere kraftig.

«Jeg finner ingen ord som kan beskrive godt nok hva jeg føler når jeg leser om slikt. ISIL er en gjeng brutalislamister som må knuses fullstendig. En slik gjeng med udyr kan ikke omskoleres. De bør få sin velfortjente straff her og nå og deretter ber jeg om og håper at de til evig tid brenner i helvete. Amen." Skriver han på sin Facebook-side og lenker til Nettavisens nyhetssak om videoklippet.

Nordheim sier at videoen fra IS fikk det til å toppe seg for ham.

- Jeg er politiker, men også menneske. Av og til når man en topp. Det har vært så mye galskap og fryktelige ting. Vi vet at også andre terrororganisasjoner har gjort slike ting, men vi har ikke før sett at det har vært en del av markedsstrategien som det er her. ISIL driver rett og slett merkevarebygging på denne brutaliteten, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer