«Jeg ber og håper at de må brenne til evig tid i helvete. Amen»

Slik reagerer Kristian Norheim (Frp) på IS-videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et rystende videoklipp offentliggjort av terrororganisasjonen Den Islamske staten (IS) vises et klipp som skal være en steining fra den IS kontrollerte byen Hama.

Det er en ung kvinne som steines av en gruppe menn. En av dem som deltar i steiningen skal angivelig være hennes far. Den unge kvinnen ber for livet sitt, men svarer henne med at hun må akseptere guds straff.

-En gjeng udyr Det sjokkerende klippet har fått Frp-politikeren Kristian Norheim, som er nestleder i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, til å reagere kraftig.

«Jeg finner ingen ord som kan beskrive godt nok hva jeg føler når jeg leser om slikt. ISIL er en gjeng brutalislamister som må knuses fullstendig. En slik gjeng med udyr kan ikke omskoleres. De bør få sin velfortjente straff her og nå og deretter ber jeg om og håper at de til evig tid brenner i helvete. Amen." Skriver han på sin Facebook-side og lenker til Nettavisens nyhetssak om videoklippet.

Nordheim sier at videoen fra IS fikk det til å toppe seg for ham.

- Jeg er politiker, men også menneske. Av og til når man en topp. Det har vært så mye galskap og fryktelige ting. Vi vet at også andre terrororganisasjoner har gjort slike ting, men vi har ikke før sett at det har vært en del av markedsstrategien som det er her. ISIL driver rett og slett merkevarebygging på denne brutaliteten, sier han.

Sterke ord - Da jeg satt og skrev dette følte jeg at det var sterke ord , men det er så ufattelig å skjønne noe slikt. Selv om vi vet at det skjer, blir en ikke umerket av å se det. Det sier meg bare en ting — den type terrororganisasjon som ISIL representerer kan man ikke omskolere. Det må knuses fullstendig, sier han videre.

- Hva legger du i at de skal knuses?

- Jeg mener det er sjelden at militær maktbruk er løsningen, men her er det helt nødvendig, sier Norheim.

VIL HA MILITÆR LØSNING:  Kristian Norheim (Frp) mener en militær innsats er nødvendig for å stoppe IS. Foto: Frp
VIL HA MILITÆR LØSNING: Kristian Norheim (Frp) mener en militær innsats er nødvendig for å stoppe IS. Foto: Frp Vis mer

- I denne saken må man se på Nord-Irak med bakgrunn i det som er skjedd i Syria. Det er på grunn av Syria at de har fått bygge seg opp.  Det er ikke like klart folkerettslig å gå inn militært i Syria som i Nord-Irak hvor vi tross alt er invitert inn av myndighetene, men jeg mener USA gjør det rette når de går til angrep også her, sier han.

Vil ha militær opptrapping - Jeg har alltid ment at vi skal engasjere oss mot ISIL.  Videoer som dette gjør at jeg kjenter det enda sterkere. Vi kan ikke sitte å se på noe slikt. Vi kan ikke være naive og tro at det skal bli borte, sier Norheim, som forteller at han håper og forventer at Norge vil trappe opp sin militære innsats mot terrorgruppen.

Per i dag har Norge sendt fem stabsoffiserer til Irak, i tillegg til humanitær hjelp blant annet i form av et Hercules-fly.

- Alle vet at det vil bli vanskelig. Men å sitte stille å se på synes jeg er et dårlig alternativ, sier Frp-politikeren. Han mener vi da fort kan se at Den Islamske staten kan ende opp som et innenriksproblem.

- Ikke bare med fremmedkrigere som kommer hjem som tikkende bomber, men også når store folkemasser beveger seg og banker på våre dører — noe det jo ikke er rart at de gjør når man ser hvordan slike udyr oppfører seg, sier han.