Jeg bestemmer

Grete Knudsen sier der er hennes departement og Telenor - helt fritt og uavhengig - som avgjør om det skal utbetales bonusmillioner til rådgiverne i forbindelse med Telenors børsnotering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men næringsministeren bekrefter samtidig at dersom oppdragsgiverne kommer til at rådene har vært gode, kan bonusene etter Telenors børsnotering komme opp i 20- 30 millioner.

- Avtalen fastslår eksplisitt at det er vår subjektive oppfatning av den jobben som er gjort, som avgjør om det skal betales ut suksesshonorarer, sier Knudsen til Dagbladet.

Onsdag slo næringsminister Grete Knudsen fast i Stortinget at rådgivere som har vært brukt i prosessen før børsnoteringen av Telenor, ikke har hatt noen økonomiske interesser underveis.

Dagbladet skrev i går at Telenors privatiseringsrådgiver Lazard kan få 13,5 millioner kroner i suksesshonorar for børsnoteringen, og dermed kan ha en gulrot i vente fordi Telenor kom på børs.

Vanlig

Næringsministeren understreker overfor Dagbladet at Lazard er Telenors rådgiver.

- Departementet har brukt Deutsche Bank. Det er helt vanlig ved slike transaksjoner å få hjelp underveis.

Det er også helt vanlig å legge inn en avtale om suksesshonorarer. Men det er vi som på helt subjektivt grunnlag avgjør om rådene har vært gode nok eller ikke. Det er det som avgjør om Deutsche Bank vil få noe suksesshonorar eller ikke. De har ingenting å hente dersom vi ikke er fornøyde, sier Knudsen til Dagbladet.

Hun fastholder svaret hun ga i Stortinget onsdag, at rådgiverne har vært helt uavhengige og ikke hatt noe å tjene på rådene de har gitt.

Gjennomgang

Knudsen kan ikke si med sikkerhet hvor mye som er satt av til suksesshonorar til Deutsche Bank, men antyder at det kan være i samme størrelsesorden som i avtalen med Lazard.

Hun sier det er for tidlig å evaluere denne jobben etter at Telenor bare har vært fem dager på børs.

- Et revisjonsfirma er i gang med å gå gjennom saken, og vi skal ha en evaluering. Dette arbeidet vil ta noe tid, sier Knudsen.

Hun sier hun ikke kjenner avtalen mellom Telenor og Lazard.

- Men jeg har inntrykk av at den er bygd over samme lest, sier Knudsen.

Hun sier børsnoteringen har gått omtrent som forventet.

- Vi visste det ville bli rivninger i et IT-marked som er preget av store svingninger. På den bakgrunn er vi rimelig tilfreds, sier Knudsen.