Jeg bestemmer

Grete Knudsen sier der er hennes departement og Telenor - helt fritt og uavhengig - som avgjør om det skal utbetales bonusmillioner til rådgiverne i forbindelse med Telenors børsnotering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men næringsministeren bekrefter samtidig at dersom oppdragsgiverne kommer til at rådene har vært gode, kan bonusene etter Telenors børsnotering komme opp i 20- 30 millioner.

- Avtalen fastslår eksplisitt at det er vår subjektive oppfatning av den jobben som er gjort, som avgjør om det skal betales ut suksesshonorarer, sier Knudsen til Dagbladet.

Onsdag slo næringsminister Grete Knudsen fast i Stortinget at rådgivere som har vært brukt i prosessen før børsnoteringen av Telenor, ikke har hatt noen økonomiske interesser underveis.

Dagbladet skrev i går at Telenors privatiseringsrådgiver Lazard kan få 13,5 millioner kroner i suksesshonorar for børsnoteringen, og dermed kan ha en gulrot i vente fordi Telenor kom på børs.

Vanlig

Næringsministeren understreker overfor Dagbladet at Lazard er Telenors rådgiver.

- Departementet har brukt Deutsche Bank. Det er helt vanlig ved slike transaksjoner å få hjelp underveis.

Det er også helt vanlig å legge inn en avtale om suksesshonorarer. Men det er vi som på helt subjektivt grunnlag avgjør om rådene har vært gode nok eller ikke. Det er det som avgjør om Deutsche Bank vil få noe suksesshonorar eller ikke. De har ingenting å hente dersom vi ikke er fornøyde, sier Knudsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer